Dominique Hendrickx twee keer in top tien op de Autumn MET

Dominique Hendrickx twee keer in top tien op de Autumn MET
Net als gisteren stond vandaag helemaal in het teken van de jonge paarden. Er werden proeven verreden voor vijf-, zes- en zevenjarige paarden. Dominique Hendrickx startte alvast goed met gisteren een foutloze ronde bij de zevenjarigen met El Dorado en vandaag eindigde hij met twee paarden in de top tien.

Bij de zevenjarige paarden ging de overwinning naar de Fransman Harold Boisset. Hij reed de merrie Verone de La Roque (v. Kannan) foutloos rond door de twee fasen en finishte in een tijd van 32.73 seconden. De Italiaan Riccardo Pisani volgde op de tweede plaats met Cristo 28 (v. Cornado I). Ook zij bleven van het hout en dit in 33.99 seconden. De Duitser Torben Köhlbrandt werd derde met Ceks 3 (v. Carrico). Zij kwamen door de chrono in 34.26 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Kai Schäfer met Celine 235 (v. Cristallo) en Michael Kearins met Evabellie W. Zij kwamen foutloos rond in respectievelijk 34.30 seconden en 34.55 seconden.

Dominique Hendrickx wist ook foutloos te blijven met zijn twee zevenjarige paarden. Met de merrie Danaide du Houssoit (v. Ogano Sitte) kwam door de chrono in 34.65 seconden en eindigde hij zo op de zesde plaats. Met El Dorado (v. Indorado) werd hij ook nog achtste. Met deze ruin had hij een tijd van 34.91 seconden.

Ook bij de zesjarigen was de winst voor Harold Boisset. Ditmaal reed hij met de BWP-merrie Katinka vh Valenberghof (v. Corland) naar de winst door foutloos te blijven in 41.46 seconden. De Brit Tony French werd tweede met Cassius XI (v. Darius). Voor hun noteerden we nul strafpunten in 42.60 seconden. Harold Boisset werd ook nog eens derde met de Diarado nakomeling Kitty S. Met dit paard kreeg hij een foutloze rit in 42.67 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Louise Whitaker met Special Warrior (v. Warrior) en Jennifer Pedersen met Class de Light HU (v. Calato). Zij kregen eveneens foutloze ritten in 42.70 seconden en 43.19 seconden.

Het was Groot-Brittanië die bij de vijfjarigen domineerde. De overwinning was voor de Britse Carmen Edwards en de ruin Twinning Hill (v. Zambesi). Zij kwamen foutloos door de twee fasen en dit in een tijd van 38.09 seconden. James Wilson werd tweede met de Zangersheide hengst Quinlan Z (v. Quinar Z). Voor hun noteerden we nul strafpunten in een tijd van 39.72 seconden. Op de derde plaats zagen we opnieuw Carmen Edwards. Ditmaal reed ze met Candy Blue II (v. Zambesi) foutloos rond in 40.17 seconden.

Hannah Mytilineou (Gijs) en Hans-Jörn Ottens (Cronos L) vervolledigden de top vijf. Zij wisten ook foutloos te blijven en dit in tijden van 40.75 seconden en 41.35 seconden.

Klik hier voor de resultaten.