Dominique Hendrickx knap tweede in de kleine Grote Prijs van Lier 

Dominique Hendrickx knap tweede in de kleine Grote Prijs van Lier 

De voorlaatste dag van de internationale wedstrijd in het Azelhof (Lier) werd zonet in schoonheid afgesloten. Zojuist werd er namelijk de kleine Grote Prijs over een hoogte van 1m45 verreden. In deze 'Prijs Flandria Rent', met aparte barrage, konden deelnemers eveneens Longines Ranking punten verzamelden. Het werd al snel duidelijk dat de dubbelsprong in de barrage voor heel wat problemen zorgde. Veel ruiters moesten daar een fout incasseren.


Uiteindelijk was het Patrick Döller die met de 1ste plaats naar huis ging. Met N'Oubliez Jamais (v. Nintender) ging hij foutloos door de finish in 38:51 seconden, wat hem deze overwinning opleverde. Hij moest als laatste de ring in, en zette meteen de proef op zijn naam.


Dominique Hendrickx was slechts ietsje langzamer. Hij reed de sBs ruin Bacardi les Hauts (v. Rexar Du Houssoit) naar de 2de plaats in 39:34 seconden. 


Julie Andrews, die al drie proeven won, klasseerde zich op de 3de plaats. Daarvoor kon ze rekenen op Ayrton IV (v. Cantos). Jessica Geurts wist als eerste een foutloze barrage neer te zetten. Zij finishte met de BWP ruin Harkito van den Berg (v. Darco) in 44:96 seconden, en nam zo uiteindelijk de 4de plaats voor haar rekening.


Gudrun Patteet had met de Zangersheide merrie Sea Coast B52 F Z (v. Bamako De Muze) de aller snelste tijd neergezet (36:53 seconden) maar kreeg onderweg een fout. Zo eindigde ze nog op de 5de plaats.


Voor Tom Martens en Callas (v. Casall) was er een 6de plaats na 4 strafpunten. Wim Vinckx eindigde met Dante (v. Flipper D'elle) op de 7de plaats na een springfout.


KQ0A2130 KQ0A2133 KQ0A2136KQ0A2139KQ0A2157