Momenteel vijfde plaats voor het Belgische Team in Nations Cup Compiègne

Momenteel vijfde plaats voor het Belgische Team in Nations Cup Compiègne
In het Franse Compiègne is vandaag de Nations Cup op vijfsterren niveau van start gegaan. Vandaag reden alle combinaties de Grand Prix waarvan de beste drie resultaten meetellen. Morgen staan er dan nog de Grand Prix Special en de Grand Prix Freestyle op het programma. Er zullen dan twee resultaten van de Grand Prix Special en één resultaat van de Grand Prix Freestyle meetellen per land. Voor ons land komen Jorinde Verwimp, Jeroen Devroe en Mario Van Orshaegen in de ring.

Mario Van Orshaegen moest als eerste aan de start komen voor ons land. Met Wilco V (v. Rousseau) kreeg hij enkele foutjes en eindigde hij zo op een totale score van 66.940%. Hij werd zo individueel 28ste. Jorinde Verwimp mocht als tweede voor België in de hoofdpiste en wist ook meteen de beste Belgische prestatie neer te zetten. Met Tiamo (v. Lester) reed ze naar een mooie score van 71.360%. Ze eindigde zo individueel ook nog eens op een achtste plaats. Jeroen Devroe startte als laatste voor ons land met Eres DL (v. Sir Lui) en kreeg van de jury 69.820% voor zijn proef. Dit leverde hem een gedeelde veertiende plaats op. België staat zo dus momenteel op een vijfde plaats met een totaal van 208.120 punten.

Momenteel staat het Amerikaanse team aan de leiding in deze landenwedstrijd met in totaal 226.800 punten. Het waren dan ook twee Amerikaanse amazones die op de eerste en tweede plaats eindigden in de individuele ranking. Kasey Perry-Glass won de proef met Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit). Zij behaalden een topscore van 77.440%. Haar landgenote Laura Graves reed met Verdades (v. Florett AS) naar een score van 75.440% en werd zo tweede. Individueel eindigde Adelinde Cornelissen op een derde plaats met Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz). Zij kreeg van de jury 75.400%.

Verder in de top drie zien we het Zweedse team met momenteel een score van 215.040 punten en het Franse team met 213.660 punten. Het Duitse team staat nu op de vierde plaats met 208.500 punten. Morgen volgt het verdict na de Grand Prix Freestyle.

Klik hier voor de resultaten.

Kasey Perry-Glass_Goerklintgaards Dublet_Compiègne

 

 

 

 

Laura Graves_Verdades_CompiègneAdelinde Cornelissen_CompiègneJorinde Verwimp_Tiamo_Compiègne