Derde plaats voor Pieter Devos in wereldbeker Oslo

Derde plaats voor Pieter Devos in wereldbeker Oslo
In Oslo was hét hoogtepunt van het weekend ongetwijfeld de Wereldbeker. In dit 1,60m parcours traden de beste ruiters van de wereld aan. Twintig van hen slaagden erin om door te stoten naar de barrage. In die barrage zette onze landgenoot Lannoo-ruiter Pieter Devos wederom een knappe prestatie neer. Nadat hij gisteren al de Grote Prijs op zijn naam schreef met Espoir, behaalde hij nu met Dream of India Greenfield (Gem of India) een mooie derde plaats. Devos sprong een foutloze barrage in een tijd van 38,10 seconden. Dit was een erg snelle tijd waarmee hij enkel Zorzi en Ehning voor zich moest dulden.

Alberto Zorzi schreef de overwinning van deze wereldbeker manche op zijn naam. Hij snelde met Fair Light van T Heike (Vigo d'Arsouilles) naar de eindmeet in 36,93 seconden. Marcus Ehning nam de tweede plaats voor zijn rekening met Funky Fed. Deze topcombinatie sprong een foutloze barrage en finishte in 37,34 seconden.

Zowel Steve Guerdat als Piergiorgio Bucci eindigde op de vierde plaats. Beide heren sprongen een foutloze omloop in 38,35 seconden. Bucci kon hiervoor rekenen op de 12-jarige Casallo Z, Guerdat had de merrie Bianca (Cardento) onder het zadel. Op die manier werd Rolf-Göran Bengtsson zesde met Casall Ask (Caretino).

Niels Bruynseels mocht ook herkansen in de barrage met Cas de Liberte (Chellano Z). Ze reden een erg snelle tijd, maar kregen helaas een springfout aangerekend waardoor ze genoegen moesten nemen met de negende plaats. Ook Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z kregen een springfout in de barrage. Zij eindigden uiteindelijk op de zeventiende plaats. Jos Verlooy kreeg met Caracas één fout in het basisparcours.

Klik hier voor de resultaten