Derde plaats voor Equador van 't Roosakker in GP-kwalificatie Abu Dhabi

Derde plaats voor Equador van 't Roosakker in GP-kwalificatie Abu Dhabi
In Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten vindt momenteel een CSI4* plaats. Deze namiddag werd daar de tweede GP-kwalificatie gereden. Gisteren ging de overwinning naar de Ier Michael Pender en de achtjarige HHS Hercules. Vandaag werd het ook weer een spannende strijd in de 1.50m GP-kwalificatie met tien combinaties in de barrage.

De winst ging naar de Duitser David Will en de zeventienjarige Mic Mac du Tillard (v. Cruising). Zij wisten een supersnelle, foutloze barragerit neer te zetten in 35.34 seconden. Deze combinatie, die we vaker terugzien op de LGCT en waar ze al een paar keer wisten te winnen, was ruim vier seconden sneller dan de nummer twee. Vorige week won Will met de vosse merrie ook al de Wereldbeker in Abu Dhabi. De Rus Vladimir Tuganov kwam met Sinfonie 168 (v. Satisfaction) na 39.88 seconden door de chrono zonder fouten te maken. Op drie zagen we de Fransman Fréderic David met de dertienjarige BWP-ruin Equador van 't Roosakker (v. Nabab de Rêve). Dit duo was de derde en laatste foutloze in een tijd van 41.68 seconden.

De top vijf kleurde verder Iers. De winnaar van gisteren, Michael Pender, eindigde vandaag op de vierde plaats met Z7 Cordanos V (v. Catoki), na een fout in de barrage met een tijd van 35.96 seconden. Marion Hughes maakte de top vijf volledig met Can Ya Makan (v. Canturo). Zij kreeg eveneens een fout aangerekend en dit in 39.46 seconden.

Klik hier voor de resultaten.