Belgen nemen sterke start in Basel

Belgen nemen sterke start in Basel
Tijdens de eerste internationale vijfsterren concours van het nieuwe jaar hebben de Belgen hun start niet gemist. De 5*-ruiters namen vandaag de start in de 1.40m Prize of Gönnerclub Pferdesport Basel. Daarin sprong Jérome Guery naar de derde plaats. Samen met de 9-jarige BWP-ruin Instit de Jucaso (v. Cooper van de Heffinck) kruiste Guery de eindmeet in 61,86 seconden. Slechts twee andere duo's deden het beter. Instit is de halfbroer van Dindia de Jucaso (v. Gem of India) die onder het zadel van Toni Hassmann op een 1.60m niveau springt.

De snelste tijd werd gepresteerd door Frankrijk's Philippe Rozier met de 13-jarige Selle Français, Quel Chanu (v. Flipper d'Elle). Het duo stopte de klok foutloos in 59,22 seconden. Nadja Peter Steiner zorgde voor een enthousiast thuispubliek met haar tweede plaats.

Steiner haalde de finish met Cayena (v. Casall) in 60,93 seconden. De top vijf werd afgewerkt door Marcus Ehning (Calanda) en Denis Lynch (Ho Go van de Padenborre) op een vierde en vijfde plaats.

Ho Go (Darco x Chin Chin) is een fokproduct van Andre Leemans. De hengst is een volle broer van Iron Man van de Padenborre.

Voor Niels Bruynseels (Thunder D Amaury, v. Quidam de Revel), Nicola Philippaerts (H&M Zilverstar T, v. Berlin) en Gudrun Patteet (Sea Coast Coco Berlini, v. Caspar) was het geluk er niet volledig. De drie combinaties noteerden één of twee strafpunten tijd.

Eerder vandaag sprong Ignace Philips naar de vierde plaats in de 1.30m CSI2* proef. Philips en de 9-jarige BWP-hengst, I Survive de Kaluri (v. Emerald van 't Ruytershof) noteerden een foutloze rit in 47,83 seconden. De overwinning in die proef was voor Iris Gautschi met Cartaja (v. Cartani).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN