Deborah van Roy de beste bij 5-jarige springpaarden in Oliva

Deborah van Roy de beste bij 5-jarige springpaarden in Oliva
Deborah van Roy was er vanochtend al vroeg bij op de Mediteranian Equestrain Tour in Oliva. Tijdens de rubriek voor 5-jarige springpaarden sprong de amazone naar een overwinning. Landgenote Talissa Witteboon presenteerde ook goed, zij pakte nog een top 10 notering mee.

Vorige week sloten Van Roy en de Hannoveraanse merrie Queen H (v. Quintero) ook al hun week af met winst in Spanje. Nu was het duo met een rit van 38.20 seconden weer de snelste combinatie in de 1.15m rubriek over twee-fasen. Kennith Graham was goed voor de tweede plaats. In het zadel bij de KWPN gefokte Hyves-Onde W. (v. Quasimodo Z) moest de Ier flink wat toe geven op de Belgische nummer één. Hij stopte de klok na 39.48 seconden met zijn Quasimodo Z ruin.

Italiaan Marco Antonio Merisio sprong met Ingrig verdienstelijk naar de derde plaats. In het zadel bij de 5-jarige merrie kwam Merisio een kleine vijf tiende later over de eindstreep als Graham.

Witteboon en haar schimmel hengst Scorpio de La Vie Z wisten eveneens van het hout te blijven. Het duo sprong een fraaie ronde van 43.26 seconden en pakte daarmee nog een zevende plaats mee.

Op de Olivia piste waren het de Britten die vanmorgen de baas waren in de Gold tour over 1.30m. In de rubriek direct op tijd wist Alice Watson als enige onder de 60 seconden foutloos het parcours te overwinning. In een tijd van 59.10 seconden kwam de Britse amazone met haar BWP ruin In The Mood van het Kriekenhof (v. Winningmood) over de eindstreep.

Landgenote Louise Simpson tekende voor de tweede plaats. Simpson had ook een BWPer onder het zadel met de ruin Jaffar de Bourguinon (v. Lord Z) . Het duo bleef Spanjaard Manuel Pinto en zijn Zangersheide gefokte Narbonne Z (v. Nabab de Reve) in 60.89 seconden voor.

De beste Belgische combinatie was Camille Demolie die met de KWPNer Cavalla (v. Calvaro Z) 23e werd na een rustig gereden foutloze rit in 71.16 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.