De eerste overwinning in Spangenberg is voor Bram Van Der Pluijm

De eerste overwinning in Spangenberg is voor Bram Van Der Pluijm
In Duitsland ging vandaag de CSI 3* te Spangenberg van start. De eerste proef was er eentje voor de jonge paarden. De 6- en 7 jarige paarden verschenen aan de start. De 6- jarige kregen een 1.35m parcours voor de kiezen terwijl de 7- jarige een parcours van 1.40m diende te springen.

De Nederlandse Bram Van Der Pluijm reed zijn 7- jarige Fortino Th ( Padinus)  meteen naar de overwinning. Zij klokte af in 60.51 seconden. De top 5 werd aangevuld met drie Duitse ruiters en nog één Nederlandse ruiter.  Denis Nielsen zat Bram dicht op de hielen. Denis haalde de finish met zijn Tiefenhofs Cacun ( Cassini II) in 60.96 seconden. Felix Haßmann nam de derde plaats voor zijn rekening. Hij kon hierbij rekenen op zijn Vincent 168 ( Valentino). De laatste Duitse ruiter in de top 5 was Dieter Smitz. Dieter zag de chrono stoppen op 62.66 seconden. Dieter had de 7- jarige Champorado Affair ( Chambertin) onder het zadel. Albert Zoer sloot formidabel de top 5 af met zijn Formidable ( Clearway) in 62.92 seconden.

Na de jonge paarden waren voor de eerste keer de CSI 3* ruiters aan de beurt. Zij sprongen hun eerste parcours op een hoogte van 1.40m. Hier greep meteen een Duitse ruiter de overwinning. Thomas Voß en zijn Wat nu 34 ( Cormint) eindigde hun rit in de snelste chronotijd van 58.99 seconden. Wat Nu 34 was een halve seconde sneller dan Balahe ( Baloubet de Rouet). Balahe werd naar de tweede plaats gereden door de Zweedse amazone Irma Karlsson. Haast 4 seconden later galoppeerden haar landgenoot  Nicole Persson over de eindmeet. Nicole had Top Gun 84 ( Collado) onder het zadel. Verder in de top 5 vinden we alleen Duitse combinaties. Op de vierde plaats vinden we de stylist Tobias Meyer met zijn Skik ( Manhattan) in 63.25 seconden. Jörg Oppermann met zijn Eckhart 2 ( Casiro I) vinden we met zijn 64.80 seconden op plaats 5.

Morgen gaan de Young Horses terug als eerste van start en de dag wordt afgesloten met de Qualifikation Große Tour.

Klik hier voor de resultaten