De eerste Belgische kampioen is bekend in Neeroeteren

De eerste Belgische kampioen is bekend in Neeroeteren
De eerste finale van het Belgisch kampioenschap voor de springjeugd is daarnet in de Warre te Neeroeteren afgewerkt. De Scholieren dienden twee omlopen af te werken. Van de 15 finalisten wisten er 5 combinaties door te gaan naar de barrage.

Louise Joassin kwam daarin als eerste van start met de Kannan zoon Sherman Sitte. Met het voormalige 5 ster Grand Prix paard van Cindy Van Der Straten kreeg zij een misverstand op de dubbelsprong met een uitsluiting tot gevolg.

Marthe Van Gorp was met Diamond Star (v. Canturano) de volgende starter, zij leken op weg naar een foutloze rit, maar op de voorlaatste hindernis kregen zij een springfout in een tijd van 36:98 seconden.
Anthony Philippaerts, de jongste zoon van Ludo, zette een knappe foutloze ronde neer met de BWP merrie Esprit v/d Wellington (v. Orlando). Zij namen de leiding in een tijd van 35:20 seconden. Anthony kreeg op dit BK de hulp van vader Ludo en grote broer Olivier die intussen van Hamburg was overgekomen.

Het was uitkijken naar de barrage van de altijd snelle amazone Lena Leonard. Vorig jaar haalde zij ook al het podium, dus de concurrentie was gewaarschuwd. Met de BWP merrie Gloria vh Kluizebos (v. Contact vd Heffinck) ging zij snel en foutloos door de finish in een tijd van 32:60 seconden.

Als laatste kwam Jerome Schmidt met de KWPN'er Eesebelle (v. Zapatero) in de piste. Zij waren sneller dan Leonard, maar hun tijd van 32:44 seconden haalde niets meer uit na een springfout op de voorlaatste hindernis.

Zo werd Leonard kampioen, was het zilver voor Philippaerts en het brons voor Schmidt.

P13A0047 P13A0062 P13A0067 P13A0124 P13A0136 P13A0147