De 24ste editie van Jumping Roeser komt eraan

De 24ste editie van Jumping Roeser komt eraan
Van 9 tot en met 12 juni vindt de 24ste editie van de CSI in Luxemburg -  Réiser Päerdsdeeg  plaats. Deze internationale jumping 'Roeser' is het grootste showjumping event van Luxemburg.

Net zoals vorig jaar zal er een 1 stercompetitie en een 3 stercompetitie zijn zodat zowel de nationale als de internationale ruiters aan hun trekken kunnen komen. Vorig jaar bleek deze formule, die toen onder perfecte weersomstandigheden verreden werd, ook al een succes te zijn.

De hoofdproef zal de "Grand Prix de Luxembourg" worden. Deze wordt op zondag verreden met prijzengeld van 45.000 euro. Verder zullen er drie FEI ranking proeven op het programma staan, dit op donderdag, vrijdag en zondag (GP).

Pete Schumacher blijft de parcoursbouwer van dienst. Hij zorgt steevast voor professionele en uitdagende parcoursen die op de goed verzorgde graspiste verreden worden. Op de hoofd warm-up piste zal er op zand worden ingereden.

Réiser Päerdsdeeg staat al bekend voor de uitmuntende feestjes, en dit jaar kan je exact hetzelfde verwachten. Er zullen activiteiten georganiseerd worden zoals bijvoorbeeld de "dinner on the green", waarbij 6 sterrenkoks aan "show cooking" zullen doen. Uiteraard is er op zaterdag de rider's party.

Behalve de showjumping proeven, zal er animatie worden voorzien voor kinderen, als ook entertainment en shows doorheen de vier dagen.

Peter Devos zegt over de CSI van Roeser: "Ik hou van de piste in Roeser. Ook al bestaat die uit gras, het is een van de beste pistes ter wereld", aldus Devos.
"Het grootste voordeel dat Roeser heeft, is het programma. De organisatoren doen alles wat ze kunnen om een zo goed mogelijk programma op te stellen. Ze combineren een CSI3* en een CSI1* en staan de ruiters toe om in beide competities deel te nemen."

We kijken er al naar uit om u te verwelkomen in Roeser van 9 tot 12 juni.

Meer informatie vindt u op de website.