Danny Van Es gaat met goud en zilver naar huis van Mechelen

Danny Van Es gaat met goud en zilver naar huis van Mechelen
De voorlaatste proef in de B-piste van Jumping Mechelen was de Cavalor Cup, hier ging Stephanie Storms met de gouden medaille naar huis. Ze kwam in de ring met Just Daddy P (by Nagano) en reed een snelle barrage van 32.99 seconden. Ze werd op de hielen gezeten door Shalini Deroo. Deze belgische amazone bereed Key to Succes Mi Amor, een nakomeling van Winningmood Van De Arenberg. Deze combinatie reed een foutloze barrage in een tijd van 33.40 seconden.

De derde en laatste foutloze barrage was voor een andere amazone, Jana Bogaert. Ze klokte af in 35.06 seconden op de rug van Crystal Crush Z (by Clovis 111). De top vijf werd aangevuld met de snelste barrages met vier strafpunten. Sven Vander Meersche had de snelste tijd met 30.91 seconden maar wel een fout met zijn merrie Colina. Kyana Vranken reed met Kostya een ronde van 32.38 seconden wat goed was voor de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten. 

De laatste proef van 2018 in Mechelen was de Jumping Mechelen Senior Final. Hier wisten 15 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Van deze 15 bleven er 6 foutloos. Maar Danny Van Es was weer eens onverslaanbaar. Hij trad met twee paarden aan de barrage, eerst met Hamilton (v. Contact vd Heffinck) waarmee hij een snelle ronde van 33.49 seconden reed. Wat meteen goed was voor een eerste plaats.

Als laatste kwam Van Es terug aan de start met zijn Zico V, waarmee hij ook nog een hele snelle barrage wist neer te zetten. De combinatie ging door de finish in 35.39 seconden wat goed was voor de tweede plaats. Het podium werd aangevuld door Niki Geenens met onder het zadel Mc Gyver Van't Ruytershof (v. Nabab de Reve) die de tijd stopte in 37.06 seconden.

Nathalie Limbort bereed Cormick (v. Vleut), de twee reden een foutloze barrage in een tijd van 37.31 seconden. De vijfde plaats was voor Daisy Polspoel met haar 12-jarige merrie Chaconne (v. Clearway) in een tijd van 37.96 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.