Ahlmann: "Léon is mijn grootste supporter"

Ahlmann: "Léon is mijn grootste supporter"
Ahlmann won deze middag de Wereld Beker van Mechelen door met zijn Zangersheide hengst Clintrexo Z (v. Clintissimo Z) twee magistrale rondes neer te zetten. Hij was de snelste in een barrage met vier ruiters waaronder Kevin Staut, Ludger Beerbaum en Harrie Smolders. Hij deed hiermee meteen een goede zaak in de stand van de Wereld Beker, waar hij opklimt tot de zesde plaats.

Ahlmann kan alvast terugblikken op een goed concours: "Voor ons is Mechelen altijd een fijne afsluiter van het jaar. Er is traditioneel ook een dag die volledig aan de fokkerij gewijd is, dus het is belangrijk dat we ons hier tonen. Zowel met de jonge paarden als met onze hengsten. Ik was al erg blij dat ik de Sires of the World op mijn naam kon schrijven, maar deze overwinning maakt mijn week natuurlijk helemaal compleet".

Voor Ahlmann is Mechelen ook een fijn concours omdat zijn zoontje Léon er hier ook bij kan zijn : "Mijn zoontje Léon is mijn grootste supporter. Hij volgt de resultaten van zijn vader en hij hoopt altijd dat ik het goed doe. Daarom Mechelen voor mij extra leuk: terwijl je doorheen het jaar vaak 'alleen' op concours bent, is dat in Mechelen niet het geval. Hier worden we jaar in jaar uit omgeven door familie en vrienden. Léon is er ook elk jaar bij en dat motiveert mij om extra hard mijn best te doen".

Voor hij de ring voor de barrage inging, had hij één duidelijk doel voor ogen: winnen. "Ik had de barrage van Kevin gezien en toen wist ik dat ik alles op alles moest zetten en alle risico's moest nemen. Ik ben dan ook heel blij dat alles goed is uitgedraaid. Clintrexo heeft gevochten tot aan de laatste hindernis en bleef opletten, ook als ik kort draaide. Ik ben heel erg blij dat ik mijn jaar op deze manier heb kunnen afsluiten. Dit had ik in mijn stoutste dromen niet durven hopen".