Clara Lafrut net naast het podium bij Youngster Tour Vilamoura

Clara Lafrut net naast het podium bij Youngster Tour Vilamoura
Clara Lafrut is haar week op de Vilamour Atlantic Tour goed begonnen. In de rubriek voor 5-jarige springpaarden sprong ze naar een top notering achter winnaar Vanessa Jobson-Scott met Zalando (v. Zambesi).

In het zadel van de Oldenburger ruin wist Lafrut op zeer fraaie wijze van het hout te blijven over de 1.10m rubriek. Onderweg liep het duo wel één tijdfout op waardoor ze uiteindelijk eindigde op de derde plaats.

Winnares Sobson-Scott  uit Groot-Britannië ging wel direct vol gas met Muna vd Bisschop. Samen met de BWP merrie klokte de amazone een tijd van 69.84 seconden in de rubriek direct op tijd. De rest van het podium werd opgevuld met thuisruiters.  De Portugese José aria Godinho Carvalho werd in 73.33 seconden tweede met Hamilton. Concalo Maria Carvalho Martins werd derde met Holly Chay Hermida.

Bij de 7-jarige springpaarden zette Celine Schoonbrood-De Azevedo een foutloze rit neer met Elle Est Belle van T & L (v. Quincerot Van T & L). Het duo sprong in 73.83 seconden naar deen tiende plaats. Duitser Marc Bettinger was overmachtig in de rubriek over 1.35m. Hij won met Celina IX (v. Canstakko), pakte de derde plaats met Rossa Picez (v. Tobajo Picez) en werd derde met Fileva ST (v. Alicante Hbc).

Britse ruiter Joe Whitaker was de beste in de rubriek voor 6-jarige springpaarden over 1.25m.  In het zadel bij de merrie Fairly Tale was hij ruim de snelste met zijn tijd van 65.90 seconden. Briliaan Nando de Mirando volgde met de Zangersheide gefokte Cookie vd Spitshoeve Z  in 67.85 seconden op de tweede plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.