Christophe Leutenez naar overwinning bij 7-jarigen in Aalter. Bart Clarys wint bij 6-jarigen

Christophe Leutenez naar overwinning bij 7-jarigen in Aalter. Bart Clarys wint bij 6-jarigen
De Ranch in Aalter had verschillende proeven voor jonge paarden op het programma staan afgelopen weekend. Bij de 7-jarigen wisten 9 combinaties zich te plaatsen voor de barrage, van deze negen wisten zes het foutloos te houden. De snelste tijd kwam van Christophe Leutenez, hij klokte met Levi's Girl Z (Levisonn) af in 29,28 seconden. Met deze snelle tijd wist hij de concurrentie maar liefst 4 seconden voor te blijven. Lieven Devos volgde het duo op in het zadel van Can't Stop 4 (Clearway).

Tom Verduyn klokte met Lander Royale Ds (Calvaro Z) af in 34,16 seconden en was daarmee slechts drie honderdsten van een seconde trager dan Devos.

Net naast het podium eindigt Karel Olbrechts met Lindex Van T ongereet. Tom Camerlijnck (Scendix) vervolledigd de top vijf met Faithless.

Bart Clarys wist de rubriek voor 6-jarige paarden op zijn naam te schrijven. In het zadel van Cantis Z (Canturo) snelde hij in 31,56 seconden naar de overwinning. Met deze tijd bleef bij slechts 0,10 seconden voor op Laurent Mahieu die met Mardinie van 't Siamshof (Spartacus) al snel volgde.

Het podium werd afgewerkt door Benny Naessens met Hollyday V (Quality Time), ook hij klokte af voor de 32ste seconde.

De top vijf werd vervolledigd door Bart Clarys met Grappa de Léau (Goldfever) en Tom Camerlijnck met Miss Quality (Diarado), op een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Bij de vier- en vijfjarigen werden selecties gereden.

Klik hier voor alle resultaten.