Christophe Leutenez, Joachim Hostens, Tom Camerlijnck en Jens Filippusson sturen hun jonge talenten sterk naar de overwinning op De Ark

Christophe Leutenez, Joachim Hostens, Tom Camerlijnck en Jens Filippusson sturen hun jonge talenten sterk naar de overwinning op De Ark
Op De Ark kwamen afgelopen weekend de jonge paarden aan bod. Bij de zevenjarigen wist de top vijf het dubbel foutloos te houden, de snelste barragetijd kwam er van Christophe Leutenez. Hij reed Levi's Girl Z (Levisson) in 28,3 seconden naar de overwinning. Hij bleef Sander Logghe met Lancelot B (Scendix) iets minder dan anderhalve seconde voor.

Geoffrey Cobbaut sloot het podium af met Litchi De La Liniere (Filou de Muze) in 31,62 seconden.

Karel Olbrechts eindigde met Lindex van T Ongereet (Scendix) net naast het podium en Geoffrey Cobbaut zien we nogmaals terug op de vijfde plaats met Lambada D (Edjaz Van 't Merelsnest).

Joachim Hostens snelde bij de zesjarigen naar de overwinning, hij reed Haïco (Cassini Boy jr) met ruim één seconde voorsprong door de finish. Guillaume Ruant volgde het duo op in het zadel van Full Power Ter Linden (Forever d'Arco ter Linden). De top drie werd door Tom Camerlijnck met Anton Z (Adorado) vervolledigd.

Waar hij bij de zesjarigen op de derde podiumplaats strandde reed hij zijn vijfjarige Cassandra vd Koutermolen Z (Cascor Z) naar de overwinning in de rubriek meteen op tijd. Tom werd door Jonas Meersseman met Nymphea van de Bergdalhoeve (Elvis ter Putte) op de hielen gezeten. Cederick Deknudt wist dan weer het podium af te sluiten met Nightstart JMG (Thunder vd Zuuthoeve) onder het zadel.

Bij de vierjarige paarden was het Jens Filippusson die zijn Ocean Quality (Baltic VDL) naar de overwinning wist te sturen. Hij bleef nipt voor op Jonas Meersseman met Oburon van de Bergdalhoeve (Gin Duidam). En ook in deze rubriek zien we Tom Camerlijnck terug, hij reed Odyssee de Roulard (Exploit de Roulard) naar de derde podiumplaats.

Klik hier voor alle resultaten.