Christian Ahlmann staat zijn mannetje in zeer pittige barrage van Berlijn

Christian Ahlmann staat zijn mannetje in zeer pittige barrage van Berlijn
Berlijn sloot zojuist de dag af met een vijfsterren Championat rubriek op een hoogte van 1.50m. Na een spannende eerste ronde waar al snel bleek dat het ging om een vrij pittig parcours en meerdere topruiters een aantal strafpunten opliepen, bleven er slechts 10 deelnemers foutloos waarvan vervolgens enkel de top vier dubbel van het hout wist te blijven. Het opgestelde parcours bestond uit een paar moeilijke lijnen die door de commentatoren met name 'awkward' werden genoemd en dan ook voor flink wat problemen zorgden voor de ervaren ruiters.

Het was uiteindelijk na een flinke strijd Christian Ahlmann die voor het thuispubliek de overwinning in ontvangst mocht komen nemen. Onder luid applaus noteerde hij met zijn Colorit (v. Coriano) de snelste foutloze tijd van 38.98 seconden. De Italiaan Alberto Zorzi besloot er ook vol voor te gaan en met veel vaart stuurde hij zijn Contanga 3 (v. Catoki) naar de tweede plaats in een tijd van 40.17 seconden.

Het was onze eigen topruiter Harrie Smolders die het op het circuit van de Global Champions Tour dit jaar zo goed doet die de derde prijs in ontvangt mocht nemen. Samen met zijn donkerbruine holsteiner Capital Colnardo (v. Colman) noteerde hij de derde foutloze ronde in een tijd van 41.12 seconden. De snelle amazone uit de eerste ronde de Zweedse Evelina Tovek eindigde met haar Castello 194 op een vierde plaats in 43.73 seconden.

Snelheidsduivel Ben Maher besloot er vol voor te gaan met zijn Tic Tac (v. Clinton) wat hem welleswaar de snelste tijd opleverde van 37.80 seconden, maar helaas ook 4 strafpunten. Hij moest het daardoor stellen met een vijfde plaats.

Voor België wist ook Pieter Devos zich door het moeilijke parcours te rijden met een foutloze ronde in de eerste omloop. Helaas kon hij het in de barrage niet afmaken en verliet hij het veld met 4 strafpunten en een zeer mooie tijd van 39.29 seconden. Dit leverde hem nog een achtste plaats op.

Klik hier voor alle resultaten