Benny Naessens en Pascale Lombard verdedigen Belgische eer op het Azelhof

Benny Naessens en Pascale Lombard verdedigen Belgische eer op het Azelhof
Er waren heel wat ruiters aanwezig op de eerste internationale dag in het Azelhof. Met een prachtig vernieuwde indoor piste leek de 1.40m hoofdrubriek een koud kunstje. In het eerste deel, de Prijs Equnews, kleurde het podium internationaal. Pascale Lombard verdedigde er de thuis-eer met trots. De Waalse amazone sprong naar de derde plaats met de 11-jarige Calvaro-zoon, Spartacus.

Lombard moest enkel Jan Sprehe en Max Routledge voor zich dulden. Sprehe snelde naar de overwinning op de rug van  Contero 11 (v. Con Air). De combinatie kruiste de finish in 59,28 seconden en bleef zo ruim drie seconden voor op Max Routledge met Lord of Arabia (v. Cassini II).

Dieter Vermeiren sprong eerder al naar de winst en strandde ditmaal op de vierde plaats. Samen met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir Van Schuttershof) bleef hij Christophe Vanderhasselt met Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival) voor.

Benelux in deel II

In het tweede deel werd het een Belgisch-Nederlands onderonsje. Benny Naessens hield de concurrentie achter zich met de Nonstop-dochter, Just in Time. Naessens sprong naar de overwinning en werd opgevolgd door Piet Raijmakers Jr. met Amberlina (v. Tangelo vd Zuuthoeve) op twee en Pieter Jan De Visser met Arie Z (v. Asca Z) op drie.

De top vijf werd afgewerkt door Axel Van Colen (Coco Rico, v. Corland) en Joe Clee (Anarchiste du Blanquot ET, v. Wandor van  de Mispelaere) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten deel I