Ben Maher sluit eerste dag in Vilamoura af met overwinning

Ben Maher sluit eerste dag in Vilamoura af met overwinning
Ben Maher heeft zojuist zijn eerste dag op Portugese bodem afgesloten met een overwinning. Hij kwam aan de start in de 1,45m rubriek van de tweesterren wedstrijd tijdens de Vilamoura Champions Tour 2016. Een barrage moest beslissen wie uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging.

Niet minder dan zestien ruiters keerden terug voor de finale en iedereen was erg op de overwinning gebrand wat resulteerde in een zeer nipte eindranking. Uiteindelijk was het Ben Maher die zijn Adiamo zoon Aristo Z naar de overwinning reed. Deze combinatie legde een foutloze barrage af in 35,49 seconden. Santiago Lambre van Mexico eindigde op de tweede plaats met de 9-jarig Bond Lover onder het zadel. Zij bereikten de eindmeet in 36,37 seconden. Luca Maria Moneta en de Selle Francais hengst Brecourt vervolledigden de top drie met een tijd van 36,96 seconden.

De Braziliaanse ruiter Felipe Ramos Guinato vervolledigde op eigen houtje de rest van de top vijf. Met Zenzero (Kashmir van Schuttershof) eindigde hij op de vierde plaats, voor de vijfde plaats kon hij rekenen op Goodtimes van't Lozerhof.

Klik hier voor de resultaten