Alexander Housen is Noorse ruiters te snel af

Alexander Housen is Noorse ruiters te snel af
In het Noorse Oslo vindt momenteel een 5-sterren concours plaats. Deze avond komen de vijfsterren ruiters in actie, vanmiddag was het aan de tweesterren ruiters om de wedstrijdring te betreden. In de 1,40m proef was het onze landgenoot Alexander Housen die met de eerste plaats ging lopen. Hij was met Falco (Heartbreaker) de snelste van 47 combinaties. Housen legde een foutloze ronde af en rood Falco in 28,05 seconden naar de eindmeet. Hiermee was hij net iets sneller dan Ole Kristoffer Meland die met Amrod (Amaretto IV) op de tweede plaats eindigde. Zij sprongen eveneens een foutloze ronde, maar moesten met hun 28,19 seconden dus nipt de duimen leggen voor onze jonge landgenoot. Stein Endresen vervolledigde de top drie met Cintia (Cellestial). Zij lieten alle balken in de lepels en finishte in 28,33 seconden.

De rest van de top vijf kleurde volledig in de Noorse kleuren. Ida Johansen eindigde met Louisiana (Irco Mena) op de vierde plaats. Erik Preben Strand nam met Indoletto (Indoctro) de vijfde plaats voor zijn rekening. De Ier John Hickey (Boogie Woogie) vervolledigde de top zes.

Onze andere landgenote, Maartje Verberckmoes wist zich met Dedalus M2s nog net te klasseren. Ook deze combinatie legde een foutloze ronde af. Hun tijd van 32,25 seconden verwees hen echter naar de twaalfde plaats.

Klik hier voor de resultaten