Belgische young rider grijpen zilveren medaille in Samorin

Belgische young rider grijpen zilveren medaille in Samorin
Alle hoop werd vandaag gezet op de Belgische Young Riders. Op de agenda deze middag stond de tweede omloop voor de young riders van hun Europees Kampioenschap Landenprijs. Gebouwd op een hoogte van 1.50m gingen de Belgen als leiders aan de start.

Zoe Conter en de 12-jarige Kannan-dochter,  Zeta di Sabuci hadden het vertrouwen volledig hersteld en reden een foutloze omloop. Ook Laura Mathy en Penta hielden het foutloos in de tweede omloop.

Regerend Europees Kampioen, Gilles Thomas begon met nul punten op de teller en sprong één pechbalk in de tweede omloop met de 9-jarige Indiana vh Kapelhof (v. Chatman). Door die fout werd het spannend tussen het Britse en Belgische team. Een herhaling van de strijd bij de Children waar ook daar de spanning te snijden was .

Laatste Belg aan de start was de huidige Belgische Kampioen young riders met onder het zadel zijn vertrouwde 'krak', Be Cool  (v. Vanoverbeek). OF de Britten moesten een fout springen (en)of Boy-Adrian kreeg de druk op de schouders om een foutloze omloop te presteren.

De Britse Allen Millie en Balou Star waren het laatste duo voor Britten aan de start. Op dat moment hadde de Belgen een totaal van 7 punten en de Britten 8 punten op de teller. Haar één tijdsfout zette alle druk op van Gelderen. Het duo kreeg een miscommunicatie op hindernis nummer vijf en een fout kreeg op de trippel combinatie.

Uiteindelijk was het goud voor Groot-Brittannië terwijl België de zilveren medaille huiswaarts nam. De bronzen medaille werd ingenomen door het Italiaanse team.

Individueel zijn alle medaillekansen nog mogelijk

Net als bij de junioren maken drie combinaties individueel nog kans op een medaille tijdens dit EK. Regerend Europees Kampioen, Gilles Thomas kan nog steeds zijn titel verlengen. Ook Boy-Adrian van Gelderen en Laura Mathy blijven in de running.