Belgische Children grijpen Zilveren TEAM EK medaille

Belgische Children grijpen Zilveren TEAM EK medaille
De Belgische Childeren presteren schitterend. Eerder vandaag verschenen de Children tijdens hun eerste omloop van de landenwedstrijd met glans aan de start. Na de eerste omloop wisten drie belgen de totaal score nog steeds op nul punten staan (lees hier meer).

In de tweede omloop wist slechts een handvol combinaties de finish foutloos te kruisen.Jean Jaques Mathijs en zijn Belgische springduivels haalden alles uit de kast.

Zo sprong ook Caro-Belle De Hornois, getraind door Wendy Wauters,  een foutloze omloop in het zadel van haar Andiamo Z-nakomeling, Idyllis L. Anthony Philippaerts kwam later aan de start met zijn  Goofy van T Laerhof (v. Kashmir van het Schuttershof). Ook dit duo hield de totaalscore op nul, net als Emilia Housen met Flicka (v. Carabas).

Maxime Hazebroek reed een tekstboek-rondje, maar sprong alsnog één balk uit de lepels.  In het zadel van Jartelle vd Thijshoeve (v. Cooper van de Heffinck) bracht dit het totaal op vijf punten voor de combinatie.  Haar resultaat telt echter niet voor de landenprijs aangezien ze als individuele amazone aan de start kwam.

Lies Malisart kwam als laatste Belg aan de start in deze tweede 1.25m omloop. In het zadel van Charismo C (v. Catoki) zorgde voor het schrapresultaat.

Het was spanning alom in deze laatste omloop. Groot-Brittannië diende een fout te maken om de Belgen te verzekeren van de gouden medaille. Uiteindelijk werd de strijd gestreden in een ultieme barrage tussen Groot-Brittannië en België. De strijd om het brons was er tussen Polen en Denemarken.

In de barrage hield Anthony Philippaerts het foutloos terwijl Emilia Housen de laatste hindernis er nipt af tikte. Die laatste zorgde dat Groot-Brittannië met de gouden medaille huiswaarts keert. Het brons was er uiteindelijk voor Polen.

Klik hier voor de resultaten