Belgische paarden laten opnieuw van zich horen op Hampton Classic

Belgische paarden laten opnieuw van zich horen op Hampton Classic
Daniel Bluman hield zich aan zijn plan tijdens de speedproef tijdens de 42ste Hampton Classic in Amerika. Op de rug van zijn 10-jarige merrie, Bacara d'Archonfosse snelde Bluman naar de overwinning.

 

Alan Wade had een leuk parcours klaarstaan voor de 57 combinaties aan de start. Vijf duo's noteerden een snellere tijd als Bluman's 61,50 seconden, maar met fouten onderweg haalden ze het niet van de voor-Israel rijdende springruiter.

 

"Mijn plan was gewoon om snel te gaan, maar ook foutloos, zo wist ik dat ik een verschil kon maken," verklaart Bluman. "Ik hield m'n paard compact en hoopte de tijd te winnen met korte wendingen en lijnen vanuit een vlot tempo te rijden."

De Britse Amanda Derbyshire en Lady Maria BH zette een onverslaanbare tijd van 56,93 seconden neer. De amazone probeerde enkele galoppassen weg te laten, maar dat ten kostte van fouten.

Zo haalde Luiz Francisco de Azevedo met Collin de tweede plaats in 62,20 seconden. De derde plaats was er voor Richie Moloney in het zadel van Ypaja Yando. De huidige leider van de 30.000 gedoteerde Longines Rider Challenge, haalde de finish in 62,74 seconden.

Lauren Tisbo en Jeleena de Muze haalde de vierde plaats.