Belgisch junioren team ex-aequo met Spanje en Frankrijk op derde plaats

Belgisch junioren team ex-aequo met Spanje en Frankrijk op derde plaats
Hierjuist werd de CSIOJ Nations Cup gereden, het Deense team met als bondscoach Bo K. Möller mocht de overwinning op hun naam schrijven. Ze hadden over het totaal geen enkel strafpunt en belande zo op de eerste plaats. De vier amazones in zijn team waren Clara Hallundbaek, Helene Skare Viller, Benedikte Rie Truelsen en Josephine Boegh.

Het Nederlandse team kwam met vier strafpunten op de tweede plaats te staan. Luc Steeghs zijn team ging naar de tweede omloop met 0 strafpunten maar konden niet alle balken laten liggen in de tweede ronde. Hij nam naar de Grand Prix Classic Laurie Touw, Paris Morssinkhof, Sven Peters en Iris Hakvoort mee.

De Belgen deelde samen met de Spanjaarden en Fransen de derde plaats. Zij hadden elk 8 strafpunten in totaal. Maartje Verberckmoes was de eerste aan de start met Jugano van de Vosberg. Daarna was het de beurt aan Stephanie Vermeulen met onder haar zadel Iron Lady van't Meulenhof, Marthe Heusdens die voor de eerste keer een Nations Cup meereed zat in het zadel van Best Mix Elien en Thibault Philippaerts zat op Extra en reed als enige twee nulrondes.

Voor het Spaanse team met als coach Marco Fusté kwamen de volgende vier junioren aan de start Carlos Lange Fraile, Maya de la Joya-Fernandez-Longoria, Carmen Garcia-Torres en Otti Verdu Vidal. Het Franse team bestond uit Nina Mallevaey, Tom Dellenbach, Marine Gatherat en Laura Klein.

Klik hier voor de resultaten.