Belgen schitteren op eerste dag MET Spring Tour 2020

Belgen schitteren op eerste dag MET Spring Tour 2020

In Oliva is de lente alweer begonnen. Dat althans met de eerste springtour van het jaar die weer op het programma staat in Spanje. Meerdere Belgische ruiters zijn alvast afgereisd voor de MET - Spring 2020 Tour I. 

Vandaag eindigde de dag met een rubriek voor de zevenjarigen over een hoogte van 1m30. Daarbij telden de foutloze ronden. 

Voor België waren dat Lieven Devos met Sea Coast Cupido ter Goes (Chellano Alpha Z), Virginie Thonon met Zoe Bloe van de krekebeke Z (Zirocco Blue) en Louis Berrittella met Duano du Thot (Mozart des Hayettes). Ook de broertjes Philippaerts wisten foutloos rond te komen, waarbij Nicola kon rekenen op New Life van het Hellehof (Elvis ter Putte) en Olivier rekende op Kespri DC (Kannan). Jerome Guery zadelde Damoiselle Froufrou voor een mooie foutloze ronde en Constant van Paesschen hield het foutloos met Diaz du Thot. Virginie Thonon en Zirkana Adelheid Z bleven tevens ook foutloos. 

1m20 zesjarigen

In deze rubriek voor de zesjarigen wisten drie Belgen van het hout te blijven. Dit waren Fabienne Daigneux - Lange met Bb d'Fee Sauveniere Z (Balou du Rouet) en Kinder Fee Sauverniere, Maxime Harmegnies met Thiara du Cache Pot Z (Tangelo van de Zuuthoeve) en Aconzina PS en Elisa Strubbe met On Time van de Elshoeve (Thunder vd Zuuthoeve) en O Centurio van Stal Cipa. Ook virginie Thonon en Ballylou Chabus Z bleven foutloos. 

1m10 vijfjarigen

Het is bij de vijfjarigen Gaeten Decroix die van het hout wist te blijven met Paris Latino d'Eden. 

Resultaten