Sentower Park: Hanne Mertens en Kirsten Rombouts in top tien 1.45m GP kwalificatie

Sentower Park: Hanne Mertens en Kirsten Rombouts in top tien 1.45m GP kwalificatie

In het Sentower Park werd vanavond tijdens de CSI2* de kwalificatie voor de Grote Prijs verreden. Twee Belgen eindigden hier in de top tien. 

De proef werd over een hoogte van 1.45m verreden en werd gewonnen door de Nederlander Bas Moerings. In een tijd van 42,18 seconden sprong hij met Ipsthar (Denzel Vt Meulenhof) naar de overwinning. Op het podium werd hij vergezeld door de Rus Egor Shchibrik, die met Cornet's Spirit (Cornet Obolensky) foutloos bleef in 42,27 seconden, en door de Duitse Katharina Von Essen die met C-Loona Nrw (Cornets Stern) en 42,40 seconden het brons mee naar huis nam. 

Mathijs van Asten en Chacco's Cherry PS (Chacco Blue) vervolledigen samen met de Portugees Adir Dias De Abreu en Chacco FInest Ask (Chacco Blue) de top vijf. 

Onze landgenoten Hanne Mertens (Lennox Vd Bisschop) en Kirsten Rombouts (Mowgli KR) wisten ook in de top tien te eindigen op een respectievelijke zesde en achtste plaats. 

In de 1.10m rubriek kleurde zo goed als heel de top tien Belgisch. Sam Maelfait Neptune Z (Nonstop) wonnen in 38,46 seconden. Het zilver was voor Quinten Bradt die met O'Shelby Eb Z (Olympic Cruz) foutloos bleef in 39,68 seconden. Thibeau Robberechts en Eole de Roulard (Norton d'Eole) verzegelde met een tijd van 44,35 seconden het laatste plaatsje op het podium. 

Ook de rest van de top vijf werd bezet door onze landgenoten. Jean Louis Compere en Keyword E7 c Z (Kannan) werden vierde, Sam Maelfait en Urkannia de Bray (Kannan) vijfde. 

Tenslotte waren Anke de Breucker en Katho (Zorro) terug te vinden op plaats zes, Thibeau Robberechts en Candida Bs Z (Nissan Caretano Z) op plaats acht en Quinten Bradt en Flamingo d'Houtveld Z (Flamenco Desemilly) op plaats tien. 

Klik hier voor de resultaten.