Robin Van Thillo verzekert Belgische hoofdzege in Lier!

Robin Van Thillo verzekert Belgische hoofdzege in Lier!

Met ruim 100 combinaties aan de start in de 1.40m hoofdrubriek van Lier, werd het eindklassement opgesplitst. Dit leverde voor Robin Van Thillo een verderzetting van diens goede vorm en eindzege. Ook Nederlander Lars Kuster sprong naar de winst.

Lars Kuster hield de concurrentie in zijn klassement achter zich met de 11-jarige Heaven Of Romance (Andiamo Z). Het duo bleef net geen drie seconden voor op Thiago Ribas Da Costa met de 10-jarige Catharina W & W Z (Centurio 22). De derde plaats kwam op naam van Sarah Nagel-Ronau en Lord Poldy (Lord Z).

Net buiten de top drie volgde Niklas Betz die met Cornado 4 (Cristallo 7) voor bleef op de Belgische springruiter, Jeroen De Winter en zijn Leandro VG (Gitano v Berkenbroeck). 

Robin Van Thillo verzekert Belgische zege

In het tweede klassement schreef Robin Van Thillo de eindzege op naam. De Belg sprong eerder al naar een derde en vierde plaats in Lier. Samen met My Jewel's Magic Touch (Stakkato) sprong Van Thillo met ruim drie seconden voorsprong naar de winst. Sven Joseph Hadley volgde in het zadel van Phenomene Blue VDM (Diamant de Semilly), voor Titouan Schumacher en de KWPN-ruin, Illusion (Balou du Rouet).

Net buiten het podium plaatste Stefan Engbergs zich vierde. Op de rug van Diego 561 (Diamant de Semilly) bleef de Duitser, Robert Vos met Cadillac Z (Carrera VDL) voor.