Podiumplaatsen voor Luna Manchel en Estelle van Tricht in Lier

Podiumplaatsen voor Luna Manchel en Estelle van Tricht in Lier

In Lier werd de voorlaatste competitiedag van de week besloten met twee CSI1*-proeven: het 1.20m en het 1.10m. In beide proeven waren er Belgische podiumplaatsen terug te vinden. 

In het 1.20m was de overwinning voor Duitsland. Benjamin Wulschner sprong er met Quidditsch 2 in de tweede faze naar een tijd van 27,70 seconden en vermeed zo een Belgische overwinning. Estelle van Tricht en haar Ferra van den Bisschop waren net geen twee tienden van een seconde trager en eindigden zo op een eervolle tweede plaats. Het brons werd dan weer gedeeld. Cecilie Aarslev Papsoe en Blacks Colluna eindigden ex-aequo derde met Laurine Thijs en Kizzy-Jane. De Franse Solene Paris maakte met Gimsteinn les Hauts de top vijf compleet. 

In het 1.10m kwam de beste Belgische prestatie van Luna Manchel met Flo des Hayettes. Met een tijd van 28,22 seconden grepen ze net naast het goud en moesten de Franse Candice Patout met Cormino voor zich dulden. Zij schreven de proef op hun naam. Rania Ghailani en Eberlina van de Kapel sprongen naar de derde plaats. 

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Elizabeth Cunningham met Imerald-S en Elli van der Weken met Chelsea K 4. 

Klik hier voor alle resultaten.