Conor Swail wint wereldbeker van Fort Worth in Texas

Conor Swail wint wereldbeker van Fort Worth in Texas

Conor Swail bewees zaterdagavond zijn succes in de Longines FEI Jumping World Cup™ North American League in Fort Worth, Texas (USA). Hij behaalde zijn derde overwinning van het seizoen via een barrage met acht paarden. Hiervoor kon hij rekenen op Count me In (v. Count Grannus) Tiffany Foster en Figor (v. Querly-Elvis) werden tweede, de 24-jarige Ailish Cunniffe en Vivaldi du Theil (v. Quaprice Bois Margot) derde.

Swail behaalde met Vital Chance de la Roque overwinningen in de twee openingswedstrijden van de competitie in Vancouver en Sacramento, maar in Fort Worth bracht hij met de 14-jarige ruin Count Me In een nieuwe overwinning naar voren. Opmerkelijk is dat hij beide paarden minder dan een jaar heeft gereden.

"Ik besloot Count Me In hierheen te brengen om een paar redenen. Hij was een paar weken in Thermal (Californië, VS), en dit was een stop op onze weg terug naar Wellington (Florida, VS)," legde Swail uit. "De andere reden is dat het me een andere optie geeft als ik besluit om naar de Wereldbekerfinale te gaan. Het paard dat je gebruikt in de Finale moet minstens één kwalificatiewedstrijd hebben gereden. Vital Chance de la Roque is klein en vurig, terwijl Count Me In meer vermogen heeft," vervolgde Swail. "Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze allebei extreem goede atleten zijn en dat is de reden waarom ik zo'n goed jaar heb gehad." 

"We hebben allemaal onze eigen techniek in de barrage. Voor mij was het een mooie zes passen tussen de eerste twee hindernissen. Daarna had ik een goede rollback en kreeg ik acht passen naar de dubbel," legde Swail uit. " Swail behoudt een comfortabele leiding in het NAL klassement met 63 punten; hij heeft punten verdiend in elk wereldbeker evenement dat hij dit seizoen heeft gesprongen. Foster staat tweede met 59 punten, terwijl Natalie Dean derde staat met 41 punten.

De North American League neemt een korte pauze voor de feestdagen alvorens terug te keren naar een nieuwe halte in Puebla, Mexico op 26 februari 2022. 

Klik hier voor de volledige resultaten. 

Klik hier voor het klassement. 

Bron: persbericht