Pieter Kenis schittert bij Youngsters Kronenberg

Pieter Kenis schittert bij Youngsters Kronenberg

Bij Peelbergen Equestrian Centre moesten de jonge paarden (en hun ruiters) al vroeg uit de veren. In de rubriek voor vijf- en zesjarigen sprong Quicksilver C (v. Cicero Z) zich in de kijker onder Pieter Kenis.

Het beste Belgische resultaat kwam op naam van Kenis en de zesjarige hengstenzoon van Cicero Z. Het duo stond even in de top drie maar werd op het laatste nog net van het podium gestoten naar vier. Maar Quicksilver C was niet het enige toekomstig toptalent dat Kenis met zich meebracht. De vijfjarige Riesling van de Gaathoeve (v. Iron Man vd Padenborre) zorgde voor een tweede klassering en werd twaalfde. Yenthe Schrijvers kon iets beter doen en was goed voor elf in het zadel van Leon Hodieza (v. Comme Il Faut). Gregory Wathelet had nog net een plaats binnen de top twintig en eindigde op achttien met Shergan des Vergers Z (v. Sherman-Sitte). 

De winst kwam op naam van Matheus Corrêa en Chic Olympique de Kreisker Z Imperio Egipico (v. Cornet Obolensky). Binnen dezelfde seconde kwam Benjamin Clark op twee met La Presley Cjs (v. Cicero Z Van Paemel) gevolgd door landgenoot Taisie de Gruchy op Nps Java. 

Volledige uitslag