Karel Cox imponeert in 3* Poznan

Karel Cox imponeert in 3* Poznan

In Polen valt er deze week punten te rapen voor het Wereldbeker klassement. Dat wisten ook Karel Cox en Tim Prouvé. Onze landgenoten trapten hun midweek in Poznan af met een top tien voor Cox en top vijftien voor Prouvé. 

Karel Cox zorgde voor de beste Belgische representatie en sprong in deze CSI3*W naar de tiende plaats. Daarvoor hield hij Nemo vd Berghoeve (v. Gitano van Berkenbroeck) foutloos over de 1.35m hoge hindernissen in een tijd van 32,59. Met 33,85 op de klok volgde Tim Prouvé in het zadel van Ackila Dv Z (v. Aktion Pur Z) op de veertiende plaats. 

De top drie bleef volledig in eigen land. Krzysztof Ludwiczak zette de overwinning op zijn naam met Confua (v. Contact Me). Patryk Skrzyczynski werd twee op Jerico (v. Wieland) voor Jakub Krzyzosiak en Champion 127 (v. Comme IL Faut).

Volledige uitslag

Bij de jonge paarden had Tim Prouvé zich ook ingeschreven. Hij reed de zevenjarige Kristal Brilliante (v. Tangelo vd Zuuthoeve) foutloos rond en kwam op 32. Quick Touch Jw van 't Meulenhof (v. Kannan) had een springfout in de basis en kwam op 47. 

Een iets internationalere top drie deze keer met de Griekse Angelos Touloupis op één met Kannandillo (v. Kannan). Twee bleef in Polen met Jacek Zagor en Annabelle gevolgd door Kristupas Petraitis en Chico uit Litouwen. 

Volledige uitslag

In de op één na hoogste rubriek sprong Cox moeiteloos over de 1.40m hoge hindernissen in het zadel van E-Maitresse Tvh Z (v. Emerald van 't Ruytershof). Het duo behaalde een knappe twaalfde plaats van de slechts 14 dubbel foutloze combinaties. 

Volledige uitslag