Pieter Devos sprokkelt Ranking Punten in Rome

Pieter Devos sprokkelt Ranking Punten in Rome

De internationale CSI5* combinaties besloten de wedstrijdweek in Rome met een 1.55m rubriek. Na een barrage met zes wist uiteindelijk Christian Ahlmann de Longines Ranking op zijn naam te schrijven. Pieter Devos reed als beste Belg naar de zevende plek.

Pieter Devos en de negenjarige BWP-ruin, Nascar van 't Siamshof (Emilion) noteerden één tijdsfout en plaatsten zich uiteindelijk op de zevende plaats. Vier combinaties wisten de herkansing foutloos af te werken. In het zadel van Solid Gold Z (Stakkato Gold) noteerde Ahlmann de snelste chrono van 35,02 seconden.

Het paar verwees zo de Zweedse Malin Baryard-Johnsson met de 11-jarige Harley Davidson (Hip Hop) naar de tweede plaats. Het podium van deze rubriek werd afgewerkt door de Franse springruiter, Kevin Staut met onder het zadel de achtjarige Emir de Moens Harcour (Urlevent du Bary).

Net buiten de top drie vervolledigden Nina Mallevaey met Cartier SR (Canturenter) en Christian Kukuk met Nice van 't Zorgvliet (Emerald) de top vijf op een respectievelijke vierde en vijfde plek. 

Voor België sprong ook Abdel Said in de prijzen. Said sprong met de 11-jarige zoon van Qlassic Bois Margot, Bandit Savoie, met één springfout naar de elfde plek.

Volledige uitslag