Dries Dekkers houdt Belgische eer hoog in Grote Prijs Lier

Dries Dekkers houdt Belgische eer hoog in Grote Prijs Lier

De hindernissen stonden 1.55m hoog gebouwd in de CSI3* Grote Prijs van Lier. Uiteindelijk werden de prijzen verdeeld na een barrage met twaalf.  Voor eigen publiek zette Dries Dekkers uiteindelijk het beste Belgische resultaat.

De Franse springruiter, Mathieu Billot zette de toon in de herkansing met Darling De L'Angevine (Air Jordan). Billot reed meteen naar een foutloze omloop in 35,48 seconden.  De Duitse Janne Friederike Meyer-Zimmermann kwam halfweg het dichtst bij de chrono van Billot en kruiste de finish met Chesmu KJ (Cornet Obolensky) in 37,76 seconden.

Uiteindelijk wist niemand buiten deze twee duo's het hout in de lepels te houden. Met één tijdsfout vervolledigde Mariano Martinez Bastida het podium met Jean-Christophe De Grande zijn voormalige Belano vd Wijnhoeve Z (Berlin).

Eveneens met één tijdsfout volgde de Nederlandse amazone, Manon Hees op de vierde plaats. Hees plaatste zich in het zadel van de 12-jarige Kamiel van het Langwater (Wiensender). Met de snelste chrono op naam vervolledigde Bernardo Alves de top vijf in het zadel van El Torreo de Muze (Taran de la Pomme). Samen met de sBs-hengst tikte de Braziliaan één balk uit de lepels en strandde zo op de vijfde plaats.

Voor eigen publiek noteerde Dries Dekkers het beste resultaat. Dekkers sprong met de 11-jarige dochter van Algot, Agnes naar de zevende plaats. Annelies Vorsselmans volgde in het zadel van Kurly v/d Gorten (Thunder vd Zuuthoeve) op de achtste plaats.

Volledige uitslag