Pieter Devos: "Het verplaatsen van de Spelen was een echte opdoffer"

Pieter Devos: "Het verplaatsen van de Spelen was een echte opdoffer"

Pieter Devos is de huidige nummer vier van de wereld. Hij was samen met het Belgische team dan ook helemaal klaar om de Belgische driekleur te verdedigen op de Olympische Spelen in Tokio. Corona besliste daar helaas anders over. Devos geeft dan ook aan dat het uitstellen van de Olympische Spelen voor hem een echte opdoffer was. 

"Tijdens de laatste wedstrijd in februari in Doha waren er al geruchten dat de Olympische Spelen eventueel uitgesteld zouden worden maar iedereen dacht dat het niet zover zou komen", begint Devos. "Het werd echter hoe langer hoe duidelijker dat het niet mogelijk zou zijn om de Olympische Spelen te laten plaatsvinden. Dat was natuurlijk een echte opdoffer voor het Belgische team, dat er helemaal klaar voor was", vertelt hij.

"We hadden allemaal een plan in het hoofd om onze paarden zo goed mogelijk op Tokio voor te bereiden en hen daar echt te laten pieken. Toen het nieuws kwam dat de Olympische Spelen naar volgend jaar verplaatst zouden worden, was dat natuurlijk een bittere pil om te slikken. Als topsporter zijn de Spelen één van je voornaamste doelen dus dat zien wegvallen, steekt wel even. Volgend jaar zullen de Belgische ruiters zich opnieuw moeten bewijzen om in het team te komen", besluit hij.




Bron: MNM