Pieter Devos en Gilles Thomas schitteren in LGCT Grote Prijs Mexico terwijl Ludger Beerbaum wint.

Pieter Devos en Gilles Thomas schitteren in LGCT Grote Prijs Mexico terwijl Ludger Beerbaum wint.

Zes combinaties kwalificeerden zich voor de ultieme herkansing van de Longines Global Champions Tour Grand Prix in Mexico. Onder hen ook twee Belgen, Pieter Devos en Gilles Thomas. Drie duo's hielden het foutloos en uiteindelijk was het Ludger Beerbaum die met de tienjarige Mila naar de hoogste trede van het podium sprong.

Beerbaum en de tienjarige merrie van Monte Bellini klokten foutloos af in 44,51 seconden. "Ik dacht echt niet dat ik de tijd nog zou verbeteren. Ik focuste me op een foutloze omloop," meldt Beerbaum na afloop. "Ik ben echt opgetogen, dit is zo fantastisch voor mijn paard. Ze heeft de wereld laten zien dat ze alle eigenschappen in huis heeft om te schitteren.  Ik ga nog even van dit moment nagenieten..."

Op slechts vijf honderdsten van een seconde verschil volgde Denis Lynch met Brooklyn Heights op het podium. De 13-jarige BWP-ruin werd eerder uitgebracht onder zijn geboortenaam, Jorden van de Kruishoeve, door oa. Rodrigo Giesteira Almeida en Maikel van der Vleuten. Gezien Beerbaum zijn ticket voor Doha reeds op zak heeft, is Lynch de derde ruiter met een startplaats in de finale. Het podium werd afgewerkt door Michael Duffy met onder het zadel Zilton Sl Z (VDL Zirocco Blue).

Eerste aan de start in de barrage werd Gilles Thomas. De jonge Belg sprong twee weken terug nog op het podium in Miami maar strandde nu, met één springfout met Luna van het Dennehof op de zesde plaats. Landgenoot Pieter Devos was bijna één seconde sneller dan Thomas, maar tikte eveneens een balk uit de lepels. In het zadel van zijn 14-jarige Claire Z bleek dit uiteindelijk goed voor de vijfde plek. De vierde plaats kwam op naam van Olympisch kampioen, Ben Maher, met onder het zadel de 13-jarige KWPN'er, Faltic HB.

Ook Olivier Philippaerts plaatste zich in de prijzen met de 16-jarige H&M Legend of Love. Philippaerts loodste de 16-jarige merrie naar de negende plek. 

Uitslag