Hamburg Giants winnen Global Champions League van Mexico

Hamburg Giants winnen Global Champions League van Mexico

In Mexico liep zonet de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League op zijn einde. De Hamburg Giants, die het GCL seizoen startten als de underdogs van het circuit bewezen na al fantastische rondes in Doha en Miami, vandaag nogmaals dat ze geduchte tegenstanders zijn. Hamburg Giants-Teamgenoten Bart Bles en Jur Vrieling wisten beiden foutloze omlopen neer te zetten in een scherpe tijd. 

De Hamburg Giants schreven de GCL van Mexico op hun naam na vier nulrondes over de twee omlopen. Bart Bles reed vandaag met Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck) en Jur Vrieling kon rekenen op de elfjarige Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue). Het teamtotaal kwam te staan op 161,00 seconden en nul strafpunten. 

St. Tropez Pirates bestaande uit Michael Pender en Daniel Deusser spurtten naar de tweede plaats. Pender en Hhs Calais (v. Cavallier Royale) verzekerden een foutloze omloop net zoals Deusser en zijn vertrouwde Killer Queen VDM (v. Eldorado Vd Zeshoek). De teller kwam te staan op nul strafpunten en 163,32 seconden. 

Cannes Stars zette vandaag Johnny Pals en Jens Baackmann in en dat leverde een derde plaats op. Pals kon rekenen op Charley (v. Callido I) om een mooie nulronde neer te zetten. Jens Baackmann ruilde vandaag Caprice in voor Nomanee (v. Non Stop) en dat leverde een foutloze omloop op. Met een totaal van vier strafpunten en een opgetelde 163,25 seconden mochten de Cannes Stars het brons in ontvangst nemen. 

Individueel klassement 

In het individuele klassement zette Olivier Philippaerts de beste Belgische prestatie neer. In het zadel van H&M Legend Of Love (v. Landzauber) eindigde hij zesde. Mexicaanse ruiter Patricio Pasquel reed voor eigen publiek naar de eerste plaats in het individuele klassement met Babel (v. Billy dy Lys). 

Klik hier voor de team resultaten van de GCL. 

Klik hier voor de individuele resultaten van de CGL.