Peelbergen: Alexander Housen wint Grand Prix CSIU25

Peelbergen: Alexander Housen wint Grand Prix CSIU25

In Peelbergen werd vandaag de CSI Youth competitie afgesloten. De hoofdrubriek van de dag was de Grand Prix CSIU25 over een hoogte van 1m45. België werd sterk verdedigd door Alexander Housen die met Casillas van de Helle (v. Casall) naar de overwinning reed met een tijd van 34,64 seconden in de tweede fase.

Op twee vinden we Nederland terug. Daar reed Lisa Bongers met Donbalian (v. Carthino Z) een foutloze ronde in 38,16 seconden. De top drie werd aangevuld door Elisa Held voor Duitsland. Zij kon met Edonja G (v. VDL Zirocco Blue) het hout onaangeroerd laten in een tijd van 38,59 seconden. Op vier zien we Antonia Ercken (Cool Fox HR) en op vijf staat Necmi Eren (Chin IT) voor Turkije. 

In de CSICh 1m15 rubriek kon België zich verzekeren van een tweede podiumplaats. Daar reed Estelle van Tricht over een hoogte van 1m15 naar een tweede plaats. In het zadel van Ferre van den Bisschop reed ze een foutloze ronde in 54,98 seconden. De overwinning was voor Amy Helfrich en Pss Can (v. Canstakko) met een tijd van 52,83 seconden. De derde plaats was voor Charlotte Westphal (Comtess Old). Zij reden een foutloze ronde in 55,29 seconden. 

Bij CSIP 1m30 rubriek reed Yari van den Branden (Picobelle van de Barthoeve) naar een vijfde plek. De overwinning ging naar Nederland met Ava Eden van Grunsven die Special Lady in 39,72 seconden naar de overwinning kon rijden. Carlotta Merschformann (Black Pearl Sh Nrw) reed naar de tweede plaats. Op drie zien we opnieuw Nederland staan met Logan Fiechter (Inez). 

In de CSICh rubriek reed Nederland naar de overwinning. Over een hoogte van 1m30 kon Britt Schaper met In The Air (v. Air Jordan) een foutloze ronde neerzetten in 33,91 seconden. Op twee zien we Carlotta Merschformann in het zadel van Conny (v. Comme il Faut). Zij hadden 35,82 seconden nodig om foutloos rond te rijden. Op drie staat Amy Helfrich en Leon 596 (v. Lordan) met een tijd van 47,76 seconden. Yari van den Branden (Carpe Diem Z) zorgde voor nog een Belgische top vijf klassering. 

Klik hier voor de resultaten.