Francois Jr Mathy springt op het podium in CSI4* Grand Prix

Op Portugese bodem zorgde Francois Jr Mathy met Uno de La Roque (v. Numero Uno) vandaag voor een tweede podiumplaats in de 1m50 Grand Prix. Deze CSI4* rubriek werd verreden in twee fazen. In die barrage wist Italiaan Piergiorgio Bucci met Cochello (v. Casall) een razendsnelle ronde te rijden. Waar Francois Jr Mathy 45,55 seconden voor nodig had, deed Piergiorgio Bucci het in 40,10 seconden en reed dus zo'n 5 seconden sneller!

Het podium werd vervolledigd door Nicole Pavitt die in het zadel van Madagascar Dwerse Hagen (v. Va-Vite) 45,80 seconden nodig had om een foutloze ronde af te leveren.

De top vijf werd aangevuld door Duitsland. Daar kon Luisa Himmelreich (Clenur) voor een vierde plek zorgen. Mel Thijssen (Cartolana 2) reed voor Nederland naar een mooie vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten.

In de CSI1* rubriek werd over een hoogte van 1m20 België ook goed verdedigd vandaag. Daar reed Charlotte Roegiers (Demi Tour) naar een zevende plaats in het klassement. De top drie werd gedomineerd door het Verenigd Koninkrijk. Op de eerste plaats zien we Amy Ogilvie met Leandro V/D Eikelboscherheide (v. Arko III) met een tijd van 60,28 seconden. Douglas Duffin zien we op de tweede plaats. Hij had in het zadel van Olijfje Van Dorpheide (v. Quintender) 60,91 seconden nodig om een foutloze ronde af te leveren. De top drie werd aangevuld door Lydia Campbell-Begg. Zij kon in 61,61 seconden Fernhill Lionheart (v. Ars Vivendi) foutloos rond rijden.