Paulien Schepers voert volledig Belgische top vier aan in Opglabbeek

Paulien Schepers voert volledig Belgische top vier aan in Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek is de vierde week van de Easter Tour inmiddels aangebroken. De zesjarige paarden kwamen als eerste aan de beurt met een twee fasen special parcours. We kregen een volledig Belgische top vier en Paulien Schepers was daarvan de beste. 

Voor deze proef had Schepers Prince Charming van het Wilgenhof (v. Mylord van't Vlasmeer) gezadeld. Het duo liet alle balken in de lepels en wist daarbij de snelle tijd van 23,15 seconden neer te zetten, het leverde hen de overwinning op. Floor Porters en Scarlett O'Hara N89 Z (v. Stakkato Gold) zaten de winnaars wel nog op de hielen. In 23,94 seconden eindigden ze op de tweede plaats. Vincent Lambrechts en S&L Cesam (v. Casall) zagen we terug op derde plaats. 

Axelle Druyts-Hens reed haar Mosito vh Hellehof-zoon Maurysito de Nuit Z naar de vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Michal Kazmierczak en Vagabond de Lux (v. Vagabond de la Pomme). 

Jeroen Appelen zagen we met Thunderball (v. Toulon) terug op de zesde plaats. Arnoud Gaublomme en Tangelle Cover Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) sloten de top acht af. Verder konden ook Karen Oris (Celeste van de Padenborre Z), Davy Celis (Intergest Latif II S) en Leonie Peeters Quint BT) zich nog klasseren. 


CSI1* - 1m30 rechtstreeks op tijd

Terwijl de jonge paarden aan het springen waren op de Ashford Arena, was de eerste rubriek voor de 1* ruiters ook volop aan de gang op de Stephex Arena. Het werd een 1m30-rubriek rechtstreeks op tijd en daarin deed Elke Appeltans waar ze goed in is: snel zijn en foutloos blijven. Met Enya Ems van de Padenborre (v. Etoile M) kon ze de onklopbare tijd van 56,89 seconden neerzetten waardoor ze de proef op haar naam schreef. Ze was ruim twee seconden sneller dan Jessica D'Errico, die met Nice As Twice V Berkenbroeck Z (v. Nonstop) op de tweede plaats eindigde in 59,58 seconden. Enkel de top twee kon de tijd onder de 60 seconden houden. Chloe Aston vervolledigde met Quick Prestige (v. Quvee Prestige) de top drie. 

Op de elfde plaats zagen we Arnaud Gaublomme (Un Diamant Ress Z) nog terug. 


Klik hier voor alle uitslagen.