Paulien De Pauw: "De klik tussen mij en Daiquiri is enorm"

Paulien De Pauw: "De klik tussen mij en Daiquiri is enorm"

Niet enkel de topruiters zijn ongetwijfeld blij dat het wedstrijdseizoen terug van start kan gaan, ook de jeugdruiters staan te popelen om de wedstrijdring te betreden. Daarom spraken we met enkele ruiters die het vorig jaar tijdens de Gouden Laars wedstrijden erg goed deden. Vandaag is het de beurt aan Paulien De Pauw. 

Wat vind je in het algemeen van de gouden laars wedstrijden?

Het is altijd uitkijken naar de start van het gouden laars seizoen. De vele mooie accommodaties die hun pistes ter beschikking stellen voor de Gouden Laars zijn super. Er staan steeds vele manches op de kalender ingepland waardoor de wedstrijden doorheen het hele land georganiseerd worden. Ik neem al enkele jaren deel aan deze wedstrijden en heb al enorm veel geleerd. De Gouden Laars is dan ook een hechte familie, vele vriendschappen worden daar gesmeed. Ik denk dat het voor jonge ruiters een super ervaring is, de diversiteit aan pistes is enorm en de parcoursen bouwen ook steeds op richting de finale. Doordat er aparte klassementen zijn per jeugdcategorie motiveert dit ook echt. Je rijdt namelijk steeds met je leeftijdsgenoten. Kortom de Gouden Laars is een super initiatief en de organisatie er rond is steeds tot in de details uitgewerkt! De mooie prijzen en wildcards zijn ook steeds mooi meegenomen!

Hoe heb je je tijdens de quarantaine bezig gehouden?

Door de quarantaine was er enorm veel tijd vrijgekomen ik heb daar dan ook gebruik van gemaakt om te werken met mijn jong paard Liberty D. Zij is zeer speciaal. Door de vele tijd kon ik alles op een rustig tempo opbouwen met haar en haar wat beter leren kennen. Verder heb ik met mijn ander paard Daiquiri Droeshout wat gewerkt aan de dressuur en controle tijdens het springen.  Doordat ik in mijn laatste jaar bachelor toegepaste informatica zit was de extra tijd mooi meegenomen om aan mijn bachelorproef te werken en om rustig rond te kijken naar eventuele verdere studies.

Heb je ondertussen al wedstrijden op het programma staan?

Ik heb de afgelopen twee weekends deelgenomen aan de oefenjumpings van Jump To The Beat die plaatsvonden te Stoeterij Mivaro, dit met mijn 4-jarig paard hierdoor kon zij toch al wat ervaring krijgen voor de echte wedstrijden starten. Met haar zal ik vooral deelnemen aan de reeksen voor jonge paarden. Met Daiquiri Droeshout zou ik graag deelnemen aan het allereerste U25 kampioenschap binnen de HGVBB. Door de Gouden Laars heb ik vorig jaar een wildcard gekregen om deel te nemen aan de mooie internationale wedstrijd te Zandhoven in augustus indien deze zou doorgaan. Verder heb ik nog niet echt iets gepland omdat de kalender toch nog enkele wijzigingen zal ondergaan.

Welk paard is voor jou het meest speciaal en waarom?

Dit moet dan toch wel Daiquiri Droeshout zijn. Toen Daiquiri 4 jaar was werd ik gecontacteerd door mijn huidige trainer Jody Bosteels of ik het eventueel zag zitten om Daiquiri te rijden. Hij was pas zadelmak en enorm groen, al snel werd duidelijk dat de klik enorm was en gingen we over tot de aankoop van Daiquiri. Ik zat toen in mijn voorlaatste jaar pony’s dus de timing was perfect. We zijn samen gegroeid naar waar we nu staan. We kennen elkaar door en door. Daiquiri is een paard waar je op kan rekenen, op wedstrijd zal hij steeds zijn best doen. Zijn mentaliteit is echt goud waard. We groeiden samen van 70cm naar 130-135cm en wonnen al zeer mooie wedstrijden en hopelijk nog meer in de toekomst!

Heb je nog specifieke dromen of doelstellingen voor de toekomst?

Momenteel hebben we nog 2 jaarling hengsten staan Dj Royal Z (Dallas VDL x Balou du rouet) en Bacardi Royal Z (Balou du rouet x Vigo D’arsouilles). Die laatste komt uit de volle zus van Funky Music van Ann Carton Grootjans ik kijk enorm uit naar hun eerste sprongetjes in vrijheid deze zomer. Verder hebben we nog Minos Droeshout een 2-jarige ruin staan (Vagabond De La Pomme x Tenor Manciais) deze komt uit de volle zus van Daiquiri hij liet in vrijheid al enkele mooie dingen zien. Met Daiquiri Droeshout zou ik toch graag in de toekomst nog mooie klasseringen behalen en misschien zelfs eens een podiumplaats op een Belgisch kampioenschap voor amazones of de beker van België. En hoop ik dat Liberty D nog verder positief evolueert.


Foto: Houou Tomita