Patrick Jonkmans schittert nu ook in CSI1* Grand Prix van Kronenberg

Patrick Jonkmans schittert nu ook in CSI1* Grand Prix van Kronenberg

In afwachting van de CSI2* Grand Prix die later vandaag nog op de planning staat, werd de CSI1* Grote Prijs van Kronenberg zonet al gesprongen. De deelnemers kregen een pittig parcours voorgeschoteld: van de 50 startende combinaties konden er slechts acht de nul behouden. De overwinning ging naar Zwitserland: Kaya Lüthi reed Ecl Ramera (v. Chateau de Brion) foutloos rond in 37,97 seconden. 

Ze deed hiermee beter dan Wilton Porter die met Janacek D (v. Quasimodo vd Molendreef) op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie noteerde een foutlos ronde achter hun naam en finishte in 40,44 seconden. Francesca Maggiore en Justitia Especiale vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 42,20 seconden. 

Ane Strausheim (Carlotta 251) en Josephine-Viktoria Schmidt (Ivivo) vervolledigden de top vijf. De beste Belgische prestatie kwam van Patrick Jonkmans. Hij reed I Ba van het Langwater (v. Wiensender) naar de zesde plaats.

Eerder vandaag zorgde Alexander Kumps ook al voor een mooie klassering in het 1m40. Hij reed Chac-Lisco Z naar de vijfde plaats door in 37,97 seconden naar de finish te rijden. Hij tikte hierbij helaas één balk uit de lepels. Anna-Elisa Schäfer reed in deze rubriek naar de overwinning. Ze rekende op Fly Away Z(v. Flipper d'Elle) om in 37,38 seconden een foutloze ronde te springen. Adir Dias de Abreu (Carmina Hoy) en Pascal Lindner (Darcy 22) vervolledigden het podium.

Klik hier voor alle resultaten