Belgen blijven winnen in Bonheiden: Thiry en Thomas op de hoogste podiumtrede in Youngster Tour

Belgen blijven winnen in Bonheiden: Thiry en Thomas op de hoogste podiumtrede in Youngster Tour

In Bonheiden werd een internationaal concours zonet verder gezet met twee rubrieken van de Youngster Tour. Bij de zesjarigen werd er in twee fases gesprongen en Kim Thiry verzekerde de zoveelste Belgische overwinning van het weekend. Dit keer zadelde hij Livorno van het Beetjen Z (v. Levisto Z) om in 31,84 seconden foutloos naar de finish te rijden. 

Guy Janssens en Kasanova Z (v. Kannan) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden er ook in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokten af in 32,25 seconden. Max Thirouin en Frenchy Meniljean (v. Diamant de Semilly) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,45 seconden.

Mathis Burnouf (Pasa Nova de Muze) en Jan Vinckier (Kanula) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. Ze sprongen foutloze rondes in respectievelijk 32,51 en 33,01 seconden. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Nick Verlies (Ratina Delta Z) en Bart Anthonissen (Peter-Pan).

Bij de 7-jarigen was Gilles Thomas de snelste. Hij reed J Comghorla van Beek (v. Comme Il Faut) foutloos naar de finish in 35,34 seconden. Hij bleef hiermee de Amerikaanse Catherine Pasmore voor die met Cinnamo (v. Magic Park) op de tweede plaats eindigde. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 36,31 seconden. Robinson Maupiler en Johnie Walker (v. Harley VDL) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 36,42 seconden. 

Voor Emily Ward (Billy Bakewell) en Clement Fortin (Espoir des Forets) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

Caro-Belle de Hornois (Oo Seven vd Molendreef), Tinne Vermeiren (Tombola Z) en Bart Clarys (Ozark vd Bisschop) eindigden ook in de top tien. Stephanie Servais kon zich met Chellsini II Z (v Chellano Alpha Z) op de elfde plaats klasseren.

Klik hier voor alle resultaten