Opnieuw sterke prestaties van Belgische ruiters in Oliva

Opnieuw sterke prestaties van Belgische ruiters in Oliva

In Oliva staat er vandaag opnieuw een drukke planning op het programma. Deze ochtend werden er al verschillende rubrieken afgewerkt en de Belgische ruiters slaagden er opnieuw in om enkele mooie klasseringen in de wacht te slepen. 

In het 1m40 van de Gold competitie ging Virginie Thonon met de overwinning aan de haal. Zij reed Groet, een 9-jarige KWPN merrie, naar de eindmeet in 66,82 seconden van deze rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd. Rose de Balanda eindigde op de tweede plaats met Tzara Velin (v. Toulon). Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 68,49 seconden. Lucinda Roche en Izar LB (v. Crazyhorse of Coco) namen de derde plaats voor hun rekening na een nulronde in 68,93 seconden. 

Karl Schneider (Citronello Z) en Axel Vadoorne (Jacarta) vervolledigden de top vijf. Voor Jérôme Guery en Floyo VDL (v. Valtich VDL) volgden op de zesde plaats. 

In het 1m30 van de Bronze competitie sleepte Louise Ameeuw de vijfde plaats in de wacht. Zij reed Lover Boy Z (v. Level Z) naar de finish in 62,44 seconden. De rest van de top vijf kleurde volledig in de Franse driekleur. De winst ging naar Miguel Blancpain. Hij reed Tsar d'En Haut (v. Calypse d'Herbiers) foutloos naar de finish in 58,21 seconden. Amanda Jacucci Merle nam zowel de tweede als de derde plaats voor haar rekening. Voor de tweede plaats rekende ze op Verty GO (v. Quidam de Revel) en op Dumble d'OR (v. Old Chp Tame) voor de derde plaats.

Ook Luiz Felipe Nato de Azevedo wist een overwinning in de wacht te slepen. Hij zadelde Sea Coast Exellentie (v. Berlin) om in 61,70 seconden naar de eindmeet de rijden. Naast de eerste plaats, eindigde Nato de Azevedo ook op de vijfde plaats in deze 1m25 rubriek. Hij rekende hiervoor op Elle Est Belle Van T&L (v. Quincerot Van T L). 

Klik hier voor de resultaten