Olivier Philippaerts laat alle concurrentie achter zich in rankingrubriek Oliva

Olivier Philippaerts laat alle concurrentie achter zich in rankingrubriek Oliva

In Oliva werd zonet alvast de rankingrubriek van de GOLD competitie gesprongen en de winst ging naar België: Olivier Philippaerts sprong de snelste tweede fase van 82 deelnemers; wat hem dus de gouden medaille opleverde. Hij rekende op H&M Legend of Love (v. Landzauber) om in 28,30 seconden een foutloze ronde te springen. 

Hij bleef hiermee Pius Scwhizer voor die met Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie slaagde erin om de nul te behouden en klokte af in 28,42 seconden. Jérome Guery sprong naar de derde plaats. Hij liet alle balken in de lepels in het zadel van de BWP-ruin Garfiedl de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z) en finishte in 28,69 seconden. 

Urh Bauman (Larisal) en Mylen Kruse (Chaccmo) vervolledigden de top vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Lieven Devos (Inca's Big Think)n Niels Bruynseels (Highlife 25) en Maartje Verberckmoes (Guidam's Willow The Second).

Klik hier voor de resultaten

1m35 Bronze

Eerder vandaag zorgden Fabienne Daigneux-Lange en Freddy Demuynck voor een Belgisch onderonsje in de Bronze competitie. Fabienne Daigneux nam zowel de eerste als de tweede plaats mee naar huis. Voor de eerste plaats rekende ze op Urfee des Luthier (v. Heatbreaker), voor de tweede plaats haalde ze Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) van stal. Ze sprong foutloze rondes in respectievelijk 59,64 en 60,78 seconden. Freddy Demuynck en Armageddon vh Leeuwerikenhof (v. Amour vh Leeuwerikenhof) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,60 seconden. 

Laure Bertrand (Cedre de Maugre) en Sara Lindroos (Claristo 2) vervolledigden de top vijf.