Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond schitteren in hoofdrubriek Coruna

Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond schitteren in hoofdrubriek Coruna

In Coruna  werd er topsport geleverd in de 1.50m Longines Ranking rubriek. De hoofdrubriek noteerde Harry Charles met de 11-jarige Billabong du Roumois als uiteindelijke winnaars.

In de rubriek rechtstreeks op tijd snelde de Britse jeugdruiter met de 11-jarige SF-ruin Billabong du Roumois (Mylord Carthago) naar de winst met ruim twee seconden voorsprong.  Het paar sneed de pas af in twee bochten en haalde zo een ruime voorsprong met eveneens een galoppas minder in de middenlijn. Het paar hield Henrik von Eckermann met Glamour Girl (VDL Zirocco Blue) achter zich. De derde plaats kleurde Spaans dankzij Jesus Garmendia Echevarria en de 11-jarige Callias (Companiero).

Net buiten het podium kleurde de top vijf volledig Duits. Philipp Weishaupt strandde op de vierde plaats in het zadel van de 12-jarige Contagio-zoon, Coby. Landgenoot Daniel Deusser volgde met Bingo Ste Hermelle (Number One d'Iso) op de vijfde plaats.

Voor België volgde Olivier Philippaerts op de zesde plaats. Philippaerts loodste de 11-jarige BWP-hengst, Le Blue Diamond v't Ruytershof (Plot Blue) foutloos door de eindmeet in 63,56 seconden.

Volledige uitslag