Virginie Thonon springt naar brons in avond hoofdrubriek Sentower Park

Virginie Thonon springt naar brons in avond hoofdrubriek Sentower Park
Na een succesvolle dag bij Sentower Park eindigde Virginie Thonon haar avond met nog een schitterend resultaat. Samen met de 8-jaar-oude Just The Way (Zirocco Blue VDL) sprong de amazone nog naar een sterke bronzen medaille tijdens de 2* 1.45m hoofdrubriek. 

Van de zeven kandidaten die zich voor de barrage wisten te plaatsen, was de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa de handigste en snelste. Hij stuurde de 10-jarige vosruin Carte de Blue Ps Marathon (Cartoon 21) in 33.64 seconden rond, en bleef daarmee net achttien honderdsten sneller dan de franse Lara Tryba. Op de rug van Die Hard Of Roses Z (Diamant de Semilly) sloot de Française haar avond zo af met een zilveren medaille. Ook Virginie Thonon haalde in het zadel van Just They Way haar beste stuurkunsten boven, maar moet uiteindelijk in een tijd van 35.14 seconden genoegen nemen met knap brons.

Thonon bleef hiermee wel ruim voor de nummer vier, Edoardo Alain Dubois, die met Idem Van Ter Hilst (Antares V Ter Hilst) de chrono stopte op 37.04 seconden. Het Nederlandse duo Lars Kersten en Halilea (VDL Zirocco Blue) tikte in de barrage één jammere balk uit de lepels, wat hen met een tijd van 35.19 seconden naar de vijfde plek verwees.

Vind de volledige uitslag hier.