Oliva: Dominique Hendrickx start de dag met zilver in Gold 1.45m rubriek

Oliva: Dominique Hendrickx start de dag met zilver in Gold 1.45m rubriek

In het Spaanse Oliva werd in de Gold 1.45m rubriek de Belgische eer sterk verdedigd door Dominique Hendrickx die het zilver mee naar huis nam. Ook Bart Jay Junior Vandecasteele stelde weer niet teleur en reed naar een zesde plaats. 

Turkije kon rekenen op Derin Demirsoy om voor een eerste plaats te zorgen. Hij reed met de hengst Caprice d'Elle (v. Arko III) naar de overwinning in 30,73 seconden. Dominique Hendrickx kon rekenen op Vintadge de La Roque (v. Kannan) om in 30,92 seconden over de finish te rijden, goed voor ene tweede plaats. Paolo Paini en Chaccolie (v. Chacco Blue) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij tikten de klok af op 30,97 seconden. 

Nico Lupino (Chaccandro) zorgde voor een vierde plaats. Jules Orsolini (Qlandestine Sas) nam genoegen met de vijfde plaats. 

Bart Jay Junior Vandecasteele (Mac Jack Courtier)  haalde net de top vijf niet maar klasseerde zich wel knap zesde. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de Bronze 1.10m proef zorgde Patricia Maes (Cassilou Z) voor een Belgische top tien klassering met een achtste plaats.  

Klik hier voor de resultaten. 

Ook in de Bronze Tour Final kwam België sterk voor de dag. Daar kon Kasper de Boeck (Ildivo) over een hoogte van 1.40m naar een negende plaats rijden. Een balk in de jump-off weerhield hem van de vierde plaats.  

Klik hier voor de resultaten.