Belgische springpaarden zegevieren in het Amerikaanse Thermal

Belgische springpaarden zegevieren in het Amerikaanse Thermal
In de National Grand Prix in het Amerikaanse Thermal lieten de Belgische springpaarden van zich horen. De Belgisch gefokte paarden Eldorado WP Z en Koss van Heiste namen podiumplaatsen voor hun rekening. 

In de 1.45m Grote Prijs ging de overwinning naar Conor Swail en Belgisch springpaard Errol (v. Luidam). De tweede plaats was voor de ruin Eldorado WP Z (v. Eldorado van de Zeshoek). Het fokproduct van WIm Putseys genoot een opleiding bij Marc Bellemans. Met Jérôme Guery in het zadel maakte de ruin zijn internationaal debuut op het wereldtoneel. Het brons ging wederom naar Conor Swail. Met de BWP'er Koss van Heiste (v. Breemeersen Adorado) gefokt door Patrick Gillis, reed het duo naar de tweede plaats. 

Klik hier voor de resultaten.

De 1.40m proef werd gewonnen door opnieuw een BWP paard. De ruin Kingston van het Eikenhof (v. Flyinge Electro) reed Tyler Stewart naar de eerste plaats. Dit Belgisch springpaard werd gefokt door Sandra Van Aken. In de rubriek voor jonge paarden kon de zesjarige BWP'er Pico van de Bisschop (v. Comme il Faut) zegevieren met Lindsay Archer. 

Klik hier voor de resultaten.