Elisa Strubbe schittert op twee in Gold competitie Oliva

Elisa Strubbe schittert op twee in Gold competitie Oliva
In Oliva staat de Grand Prix later vandaag op het programma maar in afwachting daarvan werden er vandaag alvast verschillende rubrieken gesprongen. De eerste rubriek van de dag was een 1m30 van de Bronze competitie. De winst ging hier naar Amanda Jacucci Merli. Zij reed Chopin de Ceris (v. Levistan) foutloos naar de finish in 58,01 seconden. 

Hiermee bleef ze een andere Franse amazone, Fanny Marre voor. Marre kon in het zadel van Mintou vd Bisschop (v. Windows vh Costersveld) een foutloze ronde springen en klokte af in 59,40 seconden. Gail Demuynck reed naar de bronzen medaille. Zij sprong een nulronde in het zadel van Hanne van't Leeuwerikenhof (v. Kashmir van Schuttershof) en finishte in 62,71 seconden. 

Constance Bertherat (La Coco 4) en Svea Tegnestedt (H Emeralda) deeleden de vierde plaats na een foutloze ronde in 63,44 seconden. 

Gail Demuynck (Expensif Willy vh Polderhof), Kelly Vandousselaere (Darjeeling de Pehou), Eva Jennen (Forlando), Freddy Demuynck, Febe Reners (Carlton vd Berghoeve) en Sarah Ver Linde (Funiki) zorgden voor andere Belgische klasseringen. 

1m30 Gold 

In het 1m30 van de Gold competitie reed Soren Pedersen naar de overwinning. In het zadel van Tailormade Chaz Time (v. Chacco-Blue) was hij de snelste in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Anastasiya Bondarieva volgde op de tweede plaats. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van Tigrano (v. Giro Granno) en finishte in 65,83 seconden. Pascal Brunner en Iomara (v. Untouched) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 67,10 seconden. 

Thibault Philippaerts (Khan vd Kattevennen Z) en Beau Schuttelaar (Hope-Blue) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Voor Virginie Thonon en Dayton Sitte (v. Ogano Sitte) was er een negende plaats na een foutloze ronde in 74,68 seconden.

Bronze Tour Final 1m40

In de finale van de Bronze Tour werd er over een hoogte van 1m40 gesprongen. Twaalf combinaties konden zich plaatsen voor de barrage. In die barrage was Kai Zeevi de snelste in het zadel van Kandy Hof Ter Zeedycke (v. Cabrio vd Heffinck). Het duo liet alle balken in de lepels en finishte in 39,22 seconden. Leandro Jose Abrahao en Disco (v. Numero Uno) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 39,29 seconden. Fabienne Daigneux-Lange zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij reed Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) foutloos naar de finish in 39,49 seconden. 

Mathilde Nouvion (Always de Combraille) en Eva Jennen (Valuas vd Horst Z) vervolledigden de top vijf. Kelly Vandousselaere kon zich ook in deze rubriek klasseren. Dit keer reed ze Houston B (v. VDL Zirocco Blue) foutloos doorheen de barrage in 43,36 seconden.

Gold 1m40

In het 1m40 van de Gold competitie werd er in twee fases gesprongen. Julien Anquetin reed naar de overwinning. Hij kon de nul behouden in het zadel van Joe van Terbeke (v. Cooper vd Heffinck) en finishte in 24,54 seconden. Elisa Strubbe sprong naar de tweede plaats. In het zadel van Thijssen Sr Z (v. Tyson) kon ze een foutloze ronde achter haar naam noteren en finishte in ze in 26,91 seconden. Nicolas Delmotte en Citadin du Chatellier (v. l'Arc de Triomphe) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 27,15 seconden. 

Charlotte Bettendorf (Dispo Cece) en Harry Charles (Gelano) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. 

Koen Vereecke (Kasanova de La Pomme) en Vincent Lambrecht (Catwalk Harry) konden zich ook klasseren. 

Klik hier voor alle resultaten