Niki Geenens scoort hattrick in Wintercup New Flandria Ranch

Niki Geenens scoort hattrick in Wintercup New Flandria Ranch

In de alweer zeventiende manche van de Wintercup in de New Flandria Ranch was het weer spanning geblazen. Niki Geenens kwam, zag en overwon en was drie bekers rijker geworden. 

Rubriek 1.35m

Slechts 6 combinaties waagden zich aan het 1.35m hoog gebouwde parcours. Uiteindelijk werd het een onderonsje voor Geenens en Jonas Vanhollebeke in de barrage. Vanhollebeke had hiervoor Hacha Stal DHC onder het zadel. Door een springfout van de merrie moest het duo Geenens voorlaten. Penny Lane van 't Suybrouck was op geen fout te betrappen en sprong naar winst. Axana Denys was de snelste vierpunter en eindigde op drie met Ozon van het Claeyssenhof. 

Rubriek 1.25m 

Geenens kon voor haar optreden in de hoofdrubriek alvast opwarmen met de balken 10cm lager. Op Helios vd Spelonckhoeve had de amazone twee seconden voorsprong op de concurrentie. Aline Sercu volgde op twee met La Belle van Sombeke. Plaats drie was voor David Vantomme en Phénomène van 't Siamshof. Sercu was ook nog goed voor vier op Darranty by MDL. 

Rubriek 1.15m 

Drie op drie voor Geenens met een nipte voorsprong in de proef over 1.15m. Op Gazelle van de Vaelenberg sprong ze met een halve seconde verschil naar het goud. Sophie Vanhoutte zat hen op de hielen met Diaz van 't Hoveke maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen voor een ijzersterke Geenens. Isabel Debeuf kon de derde plaats veroveren met Ines. 

Alle resultaten zaterdag

Zondag

Rubriek 1.10m

Op zaterdag kwam de hoofdrubriek op naam van Renée Goethals. In het zadel van Glamira was de winst verzekerd. Op twee volgde Audrey Cudel. Het brons was voor Jean-Baptiste Defever en Clin d'Oeil van de Mispelaere. Het laatste zakcentje dat werd uitgedeeld kwam op de rekening van Pauline Hillewaere en Ambrosia Kdw Z voor Michaël Corvette met C'est Moi Z. 

Over dezelfde hoogte was de overwinning bij de pony's voor Jolien Vandenberghe. Met Vaillence Quick Star Stables was haar barrage ruim twee seconden te snel voor Emile Beke die goed was voor het zilver met Ella van 't Wezehof. Met een springfout in het basisparcours was er een derde plaats voor Jitske Vantieghem en Pinotti.

Rubriek 1m 

Jolien Schepens zette de proef over 1m naar haar hand met Unique Normand. Het duo had maar liefst zes(!) seconden minder op de klok na een foutloze barrage. Camille Dewingaerden was goed voor twee op Avalanche en werd op de voet gevolgd door Hillewaere en Ambrosia Kdw Z die al even kwamen opwarmen. Maite Vermeersch was op Toscan de Bremoy samen met Elias Vlaeminck en Pomme de Lovely de laatste foutloze combinatie. 

Bij de pony's waren het Jolien Vandenberghe en Vaillence Quick Star Stables die opnieuw het voortouw namen. Margot Debussche had op Drummer King vier seconden meer nodig en werd tweede voor Emile Beke en NN. 


Alle resultaten zondag