Nico Baerts gaat van start met winst in Sentower Park

Nico Baerts gaat van start met winst in Sentower Park

In Sentower Parkl, Oudsbergen, werden zonet de eerste drie rubrieken van de dag gesprongen. Twee voor jonge paarden en eentje van de CSI1* competitie. In de rubriek voor 6-jarige paarden ging de overwinning naar Nico Baerts. Hij rekende op V'Amouretta (v. Vipolyte Z) om in 28,28 seconden een foutloze tweede fase te sprongen. Met deze tijd bleef hij Patrick Jonkmans voor die met Oililly White vh Langwater (v. Wiesender) op de tweede plaats eindigde. Zij sprongen een foutloze ronde en klokte af in 29,99 seconden. Mart-Sander Aarpma en Dance Like No One is Watching (v. Perigueux) volgden op de derde plaats na een foutloze ronde in 30,61 seconden. 

Eduardo Damiani Filizola (Double R Everest) en Nando de Miranda (Cat Noir) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden domineerde Mart-Sander Aarma; Hij reed Adante foutloos naar de overwinning in een tijd van 33,20 seconden. Hij nam ook de tweede plaats voor zijn rekening. Met Keiralanda Vdm (v. Douglas) onder het zadel, sprong hij een foutloze tweede fase in 33,56 seconden. Anja-Sabrina (Heinsohn) en Juan Pablo Garriz (Pro-Deo van de Bien) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf.

Leon Binard was de beste Belg op de vijfde plaats. Hij kon de nul behouden in het zadel van Picobello de Rigo (v. Lavallino Ter Klomp) en finishte in 38,92 seconden.

CSI1* 1m10

In het 1m10 reden de Britse ruiters naar de overwinning. Tony Pearson nam met Greta Garbo naar het goud na een foutloze ronde in 67,28 seconden. Ellie Guy en Martells Hocus Pocus II (v. Handel II) volgden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 69,90 seconden. Louise Castro en Areen Z (v. Arko) namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 73,28 seconden.

Nele Antonia Bendt (Balotelli) en Victor Kumps (Ilypsho van de Bosbeek) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten